Prinsjesdag veilt vijf Vagabond de la Pomme-veulens en Toulon-zoon uit halfzus Vagabond

Onder de Franse amazone Pénélope Leprévost behoort Vagabond de la Pomme tot de absolute wereldtop. Naast zijn eigen uitzonderlijke prestaties doen zijn nakomelingen het ook bijzonder goed en is Vagabond excellent gefokt. Veulenveiling Prinsjesdag veilt vijf veulens van Vagabond de la Pomme en het hengstveulen Tivoli Z (Toulon x Nabab de Rêve) gefokt uit de halfzus van Vagabond.

Met wereldkampioen Vigo d’Arsouilles als vader en de internationale Grand Prix-springmerrie Sauterelle de la Pomme (For Pleasure x Darco) als moeder konden zowel de sport- als fokkerijprestaties van Vagabond de la Pomme niet uitblijven. Met Pénélope Leprévost werd Vagabond tweede in de Wereldbekerfinale in Las Vegas in 2015, tweede in de vijfsterren Grote Prijs van Basel en daarnaast derde in de GP van Chantilly en in de GP van Parijs.

Op dinsdag 13 september in Ermelo veilt Veulenveiling Prinsjesdag vijf hengstveulens van Vagabond de la Pomme, namelijk Vuvuzela Z (mv. Cambridge), Le Vagabond W (mv. Emilion), L’Chaim (mv. Gentleman), Leonidas van de Crumelhaeve (mv. Sam R) en Lammtarra (mv. Untouchable Z).

Ook het hengstveulen Tivoli Z (Toulon x Nabab de Rêve) verdient uw aandacht. Dit bijzonder aansprekende hengstveulen is gefokt uit de merrie Hermione de la Pomme, die internationaal succesvol springt onder Maikel van der Vleuten en reeds de KWPN-goedgekeurd hengst Hotspot voortbracht. Daarnaast is Hermione de la Pomme de halfzus van Vagabond de la Pomme, aangezien zij ook een dochter is van topmerrie Sauterelle de la Pomme.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore