Vijf kleinkinderen van dressuurwonder Totilas in Prinsjesdag-collectie

Onder Edward Gal en Mathias Alexander Rath behoorde Totilas tot de beste dressuurpaarden allertijden. In de fokkerij doet de Gribaldi-zoon het eveneens uitzonderlijk goed en Veulenveiling Prinsjesdag kon maar liefst vijf kleinkinderen van Totilas selecteren voor de dressuurveiling woensdag 14 september in Ermelo.

Dressuursensatie Glock’s Toto Jr (Totilas x Desperados) tekent voor het vaderschap van twee veulens in de Prinsjesdag-collectie. De winnaar van de Pavo Cup 2016 voor vijfjarigen is vader van het merrieveulen La Vie Est Belle RH (Glock’s Toto Jr x Jazz) en het hengstveulen Lalique (Glock’s Toto Jr x Welt Hit II).

veulenveiling-prinsjesdag Lalique (Glocks Toto Jr x Welt Hit II)

Glock’s Toto Jr is niet de enige Totilas-zoon die het uitmuntend doet in zowel de sport als fokkerij. Genetisch hoogstandje Governor (Totilas x volle zus Jerich Parzival) behaalde onder Adelinde Cornelissen dit jaar de hoogste score in de finale selectie voor het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden en werd op het WK uiteindelijk vijfde in de eindstand. Governor wordt vertegenwoordigd door twee dochters in de Prinsjesdag-collectie. La Belle van de Moerhoek (Governor x De Niro) is zonder meer één van de spraakmakers van de collectie en ook Liquid Gold-Utopia (Governor x Negro) valt op.

veulenveiling-prinsjesdag Liquid Gold-Utopia (Governor x Negro)

De vierjarige KWPN-goedgekeurde Totilas-zoon Trafalgar (mv. Lord Loxley I x volle zus dressuurlegende Poetin) heeft één merrieveulen in de collectie, namelijk Lessona-O (Trafalgar x Sunny-Boy).

veulenveiling-prinsjesdag Lessona-O (Trafalgar x Sunny-Boy)


Woensdag 14 september begint om 15:00 uur de presentatie en start om 17:45 uur de veiling van de dressuurveulens. U bent alle van harte welkom op Veulenveiling Prinsjesdag op De Beek 125 te Ermelo!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore