Big Star-fokker Cees Klaver: ‘Big Star is altijd met het springen bezig’

Morgenavond is het zover, dan loopt de veiling van het Aganix du Seigneur-embryo uit de volle zus van Big Star af op Embryoauction.com. Cees Klaver, de fokker van dit embryo én van Big Star zelf, benadrukt nogmaals wat een unieke kans dit is: “Een paard kan geen betere dingen doen dan wat Big Star gedaan heeft. Deze hele lijn klopt, want de moeder van dit embryo Telysette sprong ook fantastisch.”

Aganix du Seigneur, de vader van dit embryo, wordt wereldwijd gezien als een aanstormende stempelhengst en met Quick Star, Nimmerdor, Ramiro en Erdball xx opeenvolgend aan moederszijde liggen de springgenen ijzersterk verankerd bij dit embryo. Moeder Telysette is niet alleen de volle zus van Nick Skeltons Olympisch kampioen Big Star, maar sprong zelf ook succesvol in de sport. “Telysette was een typische Quick Star die echt wil werken en met ongelofelijk veel kwaliteit en afdruk springt! Maar wel een grote Quick Star, van ruim 1.67m groot. Grootmoeder Jolanda was zelf een heel royale dochter van Nimmerdor die ook veel van Ramiro weghad. Met haar maat en goede front paste zij perfect bij de kleinere Quick Star, en dat is met Big Star en Telysette ook wel gebleken”, legt Cees Klaver uit.

Vanaf de eerste sprong die Big Star maakte, wist Klaver dat hij een fenomeen in zijn stal had. “Big Star is altijd met het springen bezig, hij houdt altijd de paal in de gaten. De eerste paar keren dat ik hem liet vrijspringen, sprong hij meteen uitzonderlijk goed. Ik heb hem altijd een tien voor het springen gegeven! Daarnaast heeft hij het hart van een leeuw en wil hij altijd naar de andere kant”, vertelt Klaver. Als winnaar van individueel goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, teamgoud op de Olympische Spelen in Londen en winnaar van de Grote Prijs van Aken behoort Big Star tot de legendes van de springsport. “Big Star komt simpelweg niet in de buurt van het hout. Nick Skelton vertelde mij eens dat hij als achtjarige toen hij zich ontwikkelde van 1.40m-niveau naar 1.50m-niveau in anderhalf jaar tijd niet één keer een balk naar beneden had gesprongen. Niet in de ring, niet op het voorterrein en niet thuis! Ik ken geen enkel ander paard die dat doet, Big Star heeft altijd een apart goede manier van springen gehad!”

Zondag 4 augustus om 20:00 uur loopt de veiling van het Aganix du Seigeneur-embryo uit de volle zus van Big Star af op Embryoauction.com. Twijfel niet en grijp deze unieke kans!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore