Glamour Girl

Net als vorig jaar wordt de pagina gesierd door één van onze referenties in Kerstsferen.
Dit jaar hebben we gekozen voor Glamour Girl die samen met topruiter Henrik von Eckermann enkele prachtige overwinningen behaalde. Zo wonnen zij begin dit jaar een 1.55m rubriek in Dinard, daarna op zeer spectaculaire wijze een 1.50m in Rome tijdens de GCT. Ook op het hoogste niveau kan Glamour Girl uit de voeten, eind november won ze de 4* GP in Stockholm.

Von Eckermann: “Ik rij haar nu sinds anderhalf jaar en we hebben haar binnen gehaald met het idee dat ze op het allerhoogste niveau kan acteren. We willen haar langzaam aan, stap voor stap naar dat niveau brengen. Ze is ongelofelijk snel maar haar grootste kwaliteit is haar vechtersmentaliteit, die is buitengewoon.” De 10-jarige merrie is niet de aller-gemakkelijkste, Hendrik: “ Ze heeft zo haar gebruiksaanwijzing. Als ze rustig is en alles om haar heen is rustig is er niks aan de hand. Maar als ze opgewonden raakt wil ze wel eens gaan rennen, als je dan op haar zit heb je niet echt het idee dat ze nog te stoppen is!”

Glamour Girl werd gefokt door Stoeterij Gaesbeek in Ruinen. Zij combineerde de 1.60m springende Zirocco Blue VDL met de merrie Moonlight II van Caletto I. Een merrie die al meerdere fijne springpaarden gaf zoals de 1.60m springende Duke en het 1.40m paard Miss Marome. Fred van Straaten selecteerde Glamour Girl destijds voor de veiling: “Het was niet direct een heel opvallend veulen, ze zat wel goed in elkaar en was correct gebouwd. Wat ik me nog goed kan herinneren was haar vermogen om te schakelen en ze was toen al vreselijk snel.”

We zijn benieuwd welke successen we nog van Glamour Girl kunnen verwachten, de toekomst ziet er rooskleurig uit. Henrik en het team van de Cyor Stables bedankt voor jullie medewerking om deze fantastische merrie als referentie in het zonnetje te zetten.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore