Quabri de l’Isle-veulen Quality of Darena WD Z geveild voor goed doel

Op dinsdag 15 september zal Veulenveiling Prinsjesdag het merrieveulen Quality of Darena WD Z veilen ten behoeve van onderzoek naar de behandeling van melanoomkanker. Een deel van de opbrengst van het Quabri de l’Isle-merrieveulen zal worden gedoneerd aan dit onderzoek. Quality of Darena WD Z wordt beschikbaar gesteld door de familie Dekker uit Benningbroek.

“Dit voorjaar is onze jarenlange trouwe bestuurder Willem Dekker overleden aan de gevolgen van melanoomkanker”, vertelt Veulenveiling Prinsjesdag-voorzitter Arjan van der Waaij. “In samenspraak met familie Dekker, heeft het bestuur van Veulenveiling Prinsjesdag besloten dit jaar het goede doel in het teken te zetten van onderzoek naar de behandeling van deze ziekte.”

Willem Dekkers vrouw Anja en dochters Mariëlle en Yvette besloten hierop hun merrieveulen Quality of Darena WD Z beschikbaar te stellen en een deel van de opbrengst te doneren aan onderzoek naar de behandeling van melanoomkanker.
Quality of Darena WD Z is een merrieveulen van de tophengst Quabri de l’Isle uit de Celano-dochter Darena. Met haar uitstekende pedigree en sportieve moederlijn onderschrijft Quality of Darena WD Z het jarenlange motto van Veulenveiling Prinsjesdag: ‘de Kracht van Prestatie’. Moeder Darena bracht onder meer de springtalenten Incredible WD en Happy Feet WD en is daarbij nauwverwant aan Grand Prix-springpaarden als Twister, Osina en Evander HS.

Veulenveiling Prinsjesdag vindt plaats op dinsdag 15 september op het KNHS-centrum in Ermelo. Vanwege de coronamaatregelen wordt de veiling dit jaar in de buitenlucht georganiseerd en zodoende zal de veiling overdag plaatsvinden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om online mee te bieden. De veiling begint om 14:00 uur.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore