Veulenveiling Prinsjesdag live in de buitenlucht mét gasten

Alle overheids- en RIVM-richtlijnen in acht nemend gaat Veulenveiling Prinsjesdag op dinsdag 15 september een live veiling organiseren – weliswaar in een aangepaste variant. De locatie blijft ongewijzigd; traditiegetrouw zal Veulenveiling Prinsjesdag plaatsvinden op het KNHS-centrum in Ermelo. De opzet en aankleding is wel anders dan normaal, zo zal de veulenveiling in de buitenlucht plaatsvinden met ruimte voor een beperkt aantal VIP-gasten en genodigden.

Naast de 59 reeds gepubliceerde veulens zullen tevens drie wildcard-veulens onder de veilinghamer van Koen Olaerts komen op dinsdag 15 september. Om aan alle richtlijnen te voldoen heeft Veulenveiling Prinsjesdag een zorgvuldig en uitgebreid corona-plan opgesteld. Helaas mag de organisatie dit jaar slechts een beperkt aantal gasten ontvangen tijdens de live veiling, maar voor iedereen bestaat de mogelijkheid om ook online mee te bieden op de exclusieve veulens.

Unieke Prinsjesdag-sfeer
De VIP-loge wordt opgedeeld in meerdere aparte tenten rondom de veilingpiste met in elk twee VIP-tafels voor vier personen. Op deze manier kan de 1,5 meter afstandsregel gehanteerd worden, maar tracht de organisatie toch de unieke sfeer van Veulenveiling Prinsjesdag neer te kunnen zetten.

Veulenbezichtiging
De dressuur- en springveulens zullen dit jaar in één veiling geveild worden vanaf 14:00 uur ’s middags. Aangezien het hanteren van de coronamaatregelen bij een traditionele veulenpresentatie lastig haalbaar lijkt, komt deze te vervallen. Vanaf 12:00 uur ’s middags zal er voor de geïnteresseerden mogelijkheid zijn om de veulens te bezichtigen in en rondom het stallencomplex om zo een goede indruk van de collectie krijgen. Uiteraard verschijnen alle veulens tijdens de veiling live in de piste.

Programma
Het programma voor dinsdag 15 september is als volgt:
Aankomst veulens          09:00 – 11:30 uur
Bezichtigen veulens       12:00 – 13:30 uur
Ontvangst gasten            13:30 – 14:00 uur
Aanvang veiling                14:00 uur

Bent u geïnteresseerd in één of meerdere Prinsjesdag-veulens en wilt u de veiling bijwonen, meldt u zich dan zo snel mogelijk aan via info@prinsjesdag.eu. Voor online biedingen kunt u zich registeren op online.prinsjesdag.eu/register.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore