Toptalenten in eerste online veiling

Op dinsdag 16 juni zal de eerste online veiling van Veulenveiling Prinsjesdag plaatsvinden en daarin komen tien spring- en zeven dressuurveulens onder de virtuele hamer. Namens de selectiecommissies spreken Willem van Hoof en Lauw van Vliet hun vertrouwen uit in dit exclusieve gezelschap veulens.

Om zowel het internationale klantenbestand als de trouwe fokkers te faciliteren, organiseert Veulenveiling Prinsjesdag deze zomer meerdere online veilingen met daarin telkens maximaal tien veulens per fokrichting. Voor de eerste editie op dinsdag 16 juni, waarin de veulens live afgeslagen worden, is een indrukwekkende collectie samengesteld.

Bewegingswonders
“We hebben de lat heel hoog liggen en hebben stuk voor stuk zeer interessante dressuurveulens kunnen selecteren”, vertelt Lauw van Vliet, die zich samen met Jacques Verkerk over de selectie van de dressuurveulens ontfermt. “Wat dat betreft is het eigenlijk jammer dat het een online veiling betreft, want dit kaliber veulens had ongetwijfeld voor veel actie gezorgd op een fysieke veiling. We zijn heel kritisch geweest en zijn daardoor uitgekomen op zeven veulens, mede doordat we een aantal absolute blikvangers hebben moeten aanwijzen voor de volgende veiling in juli omdat ze voor deze veiling nog wat aan de jonge kant waren. De zeven veulens die in juni geveild gaan worden weten zowel met hun type, bergopwaartse bewegingen als pedigree te overtuigen. Ook voor de hengstenopfok zitten er absolute buitenkansjes bij!” Zo heeft kampioenshengst Le Formidable twee zwarte toekomsttalenten in de collectie.

Bewezen prestatiegenen
Willem van Hoof kon samen met Fred van Straaten een tiental toptalenten in de springrichting selecteren. Stuk voor stuk met een pedigree waar elke springpaardenliefhebber voor warmloopt. “We hebben voor deze eerste veiling gelijk de lat hoog gelegd, zoals men van Veulenveiling Prinsjesdag mag verwachten. Het zijn tien opvallende veulens met veel sport in de eerste generaties en voornamelijk bewezen verervers in de pedigree. De eerste selectie hebben we op basis van afstamming gemaakt en doordat we een goed en groot aanbod hadden, hebben we daar strak in kunnen selecteren”, legt Willem van Hoof uit. “Veulenveiling Prinsjesdag gaat voor het beste en dat is ook met deze online veilingen niet anders. We zijn heel tevreden met deze eerste collectie met daarin echt meerdere uitschieters.” De volledige collectie is nu te vinden op onze website.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore