Defender VDS Z goedgekeurd bij Zangersheide

Na zeer overtuigende optredens op de KWPN hengstenkeuring, waar hij is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, maakte Defender VDS Z afgelopen weekend ook veel indruk bij Zangersheide. De via Veulenveiling Prinsjesdag verkochte Dominator Z-zoon verdiende daarmee het dekbrevet.

De door Daphne van der Schaar gefokte Defender VDS Z (Dominator Z x Padinus) komt dit dekseizoen ter dekking bij Dekstation Enterbrook en maakte begin deze maand al veel indruk tijdens de KWPN Stallion Show. Daar ontpopte de hengst die Herman Verhagen in 2017 kocht op Veulenveiling Prinsjesdag, zich tot publieksfavoriet. Die rol wist de zwarte blikvanger ook afgelopen weekend weer op zich te nemen, in het Belgische Lanaken. Na twee dagen vrij springen gaat hij vanaf nu door het leven als Zangersheide goedgekeurde hengst. Defender VDS Z is gefokt uit een 1.40m-springende halfzus van de spraakmakende hengst Etoulon VDL (v.Toulon), waarmee Jur Vrieling op internationaal 1.50m-niveau presteert. Fokker en eigenaar: van harte!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore