Drie Prinsjesdag-referenties naar top-tien resultaten in GP dressuur

Naast een heel stel internationaal presterende springpaarden, is Veulenveiling Prinsjesdag de afgelopen weken ook sterk vertegenwoordigt op het hoogste niveau in de dressuursport. Zo won First Apple (v.Vivaldi) meerdere Grand Prix-proeven. In de springsport zorgden paarden als E’Special PS, Edinburgh, Baron en Thunder G Z voor mooie reclame.

De negenjarige Thunder G Z (Tyson x Dutch Capitol, fokker John Geerets) heeft op Spaanse bodem goed gepresteerd. In Oliva sprong hij met Mark McAuley dubbel foutloos naar de achtste prijs in de 2*-Grand Prix en vorig weekend eindigde het duo zelfs als tweede in het tweefasen 1.45m op CSI3* Valencia. Ook de KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh (Vleut x Darco, fokkers Evert Meijer en Gerard Lindeboom) heeft zijn draai helemaal gevonden met Maikel van der Vleuten. Op het CSI5* in Doha leverde dat een tweede prijs in het tweefasen 1.45m, een vierde prijs in het 1.45m direct op tijd en een zevende prijs in het 1.50m op. In februari hadden ze al van zich doen spreken door de 2*-Grand Prix van Lier te winnen. Op het CSI3* in Thermal kon Karl Cook naar voren treden als winnaar in het klassieke 1.45m met de door Peter Simons gefokte E’Special PS (Berlin x Caruso). In de 3*-Grand Prix (1.50m) van Vilamoura sprong Roberto Turchetto naar de derde prijs met de dubbel foutloos springende Baron (Colman x Numero Uno, fokker Stoeterij ’t Heemskind). Een andere opvallende referentie is Feeling Luckey (Bustique x Krunch de Brêve) die met Karim Elzoghby als vierde eindigde in het 1.50m op CSI5*-W Sharjah en zesde werd in de 1.55m Wereldbeker van Abu Dhabi.

Drie maal Grand Prix-dressuur
Eén van de meest opvallende Prinsjesdag-referenties op het hoogste niveau in de dressuursport is de Vivaldi-zoon First Apple (mv.TCN Partout). Met de door Nico van Maaswaal gefokte vos presteert Sarah Lockman heel opvallend. In februari wonnen ze zowel de internationale Grand Prix Special op CDI3* Wellington als vier (!) nationale Grand Prix-proeven op datzelfde concours. Ook in de gewone Grand Prix tijdens het CDI3* presteerden ze sterk, daarin werden ze namelijk tweede.  Ook Boston STH (Johnson x Quattro B, fokker Jan Temmink) heeft goede zaken gedaan afgelopen maand. Onder Denise Nekeman liep de hengst met mooie percentages tweemaal naar de achtste prijs. In de Kür kwam het Nederlandse duo zelfs tot over de 77%. Op het nationale concours in Wellington heeft de inmiddels 20-jarige (!) Akribori-zoon MT.Athos (mv.Donnerschlag, fokker Ingrid Blonk) de overstap gemaakt naar de Grand Prix-dressuur. Onder Barbara Wendy Denton werd hij zesde en achtste met percentages van rond de 60 procent.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore