Jacques Verkerk in selectiecommissie Veulenveiling Prinsjesdag

Na meer dan tien jaar deel uitgemaakt te hebben van de selectiecommissie dressuur van Veulenveiling Prinsjesdag heeft Bert Poppelaars zijn taken neergelegd. Hij wordt komend seizoen vervangen door Jacques Verkerk, die veel ervaring heeft met het beoordelen en selecteren van veulens.

Jacques Verkerk zal daarmee samen met Lauw van Vliet verantwoordelijk zijn voor de selectie van de dressuurveulens, terwijl Fred van Straaten en Willem van Hoof zich ook komend seizoen weer richten op de selectie van de springveulens voor Veulenveiling Prinsjesdag. Mede vanwege zijn leeftijd en de drukke werkzaamheden die de rol van selecteur met zich meebrengen, heeft Bert Poppelaars na jarenlang verbonden te zijn geweest aan één van de meest toonaangevende veulenveilingen van Europa, besloten te stoppen. Het bestuur is Bert bijzonder erkentelijk voor de jarenlange inzet, tijd en energie die hij in Veulenveiling Prinsjesdag gestoken heeft. Afgelopen jaar werd wederom een gemiddelde prijs voor de dressuurveulens van boven de 10.000 euro gerealiseerd.

Goede verwachtingen
“Het bestuur van Veulenveiling Prinsjesdag heeft me benaderd om als selecteur aan de slag te gaan en dat is een functie die me goed ligt. Ik volg de internationale sport en fokkerij op de voet, en heb meer dan 15 jaar veulens geselecteerd. Veulenveiling Prinsjesdag heeft een ijzersterke reputatie, zeker voor wat betreft de springveulens. Ik vind het een mooie uitdaging om er samen met Lauw voor te zorgen dat we met de dressuurveulens ook tot de top blijven behoren”, reageert Jacques Verkerk. “Je ziet op alle veilingen dat het verschil tussen de dressuur- en springveilingen steeds groter worden. Dat begint met een andere selectie, maar ook op de veiling zelf is de beleving heel anders. Bij de springveulens gaat het grotendeels om de verwachting op papier, bij de dressuurveulens is het veel meer ‘what you see is what you get’. De presentatie van de veulens is doorslaggevend, zeker op de veilingdag zelf. Het gaat dus om de allerbeste dressuurveulens, want de lat ligt hoog bij Veulenveiling Prinsjesdag. Dat maakt het wat mij betreft heel interessant.”

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore