Vier aangewezen Prinsjesdag-hengsten!

De KWPN Stallion Show is weer achter de rug en het vormde een prachtig weerzien met zowel enkele hengsten die als veulen op Veulenveiling Prinsjesdag geveild zijn, als vele trouwe inzenders, kopers en andere betrokkenen in de stand naast de hoofdring. Vier hengsten zijn uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek.

Op woensdag bleek de door Daphne van der Scheer gefokte Dominator Z-zoon Defender VDS Z (mv.Padinus) absoluut één van de uitschieters. De hengst werd als veulen op Veulenveiling Prinsjesdag verkocht aan zijn huidige eigenaar Herman Verhagen. Genetisch zeer interessant is de door Erik en Josje Sleutels gefokte Illinois B Z (Ideal de la Loge x Elvis ter Putte), die als embryo onder de hamer kwam in onze veiling en zodoende in de stallen van huidig eigenaar Rinus Blom ter wereld kwam. Ook hij liet veel springtalent zien. Op de tweede springdag deed Willem Greve’s Grandorado TN-zoon Mevano (mv.Indoctro, fokker Jan Arend Bouwhuizen) goede zaken en daarmee verdiende deze atletische springhengst eveneens een uitnodiging voor het KWPN verrichtingsonderzoek.

Dressuurtalent
Bij de dressuurhengsten ontwikkelde de fraaie, bergopwaarts bewegende Apache-zoon Mapache (mv.Desperado, fokker Willem Goesten) zich terecht tot een publieksfavoriet. Ook de jury was gecharmeerd van de hengst van Ad Valk en daarmee is ook hij weer een stap verder richting KWPN-goedkeuring. Fokkers en eigenaren: van harte gefeliciteerd met dit succes en veel geluk voor de toekomst!

Foto Defender VDS Z – KWPN

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore