Twee veulens voor goede doel bij Veulenveiling Prinsjesdag

Maatschappelijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel bij Veulenveiling Prinsjesdag. Daarom ondersteunt deze veiling sinds jaar en dag goede doelen. Dit jaar wordt er op beide veilingdagen een interessant veulen geveild waarvan de helft van de opbrengt naar zo’n belangrijk doel gaat. Op de dag van de springveulens is dat Support Casper, en bij de dressuurveulens wordt Villa Pardoes ondersteund.

Support Casper

Op dinsdag 17 september wordt het opvallende bonte hengstveulen Torro van den Bisschop (v.El Barone 111) cat.nr. 65 geveild voor het goede doel. Fokkers Tom en Ines de Craene hadden er direct een goed gevoel bij. “We hebben er niet lang over hoeven nadenken, want we ondersteunen graag dit goede doel.” Vijftig procent van de opbrengst van de zwartbonte gaat naar Support Casper van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Deze organisatie zet zich in voor de bestrijding van alvleesklierkanker, de tweede meest dodelijke vorm van kanker in ons land. Het doel is om de bewustwording rond alvleesklierkanker te vergroten en tegelijkertijd structureel geld in te zamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatieve behandelmethoden mogelijk te maken. “Torro van den Bisschop’s vader El Barone 111  is een hele opvallende hengst en daarnaast vertegenwoordigt dit bijzondere veulen een goede stam. Daarmee helpt de koper niet alleen het goede doel, maar krijgt hij ook echt een beloftevol veulen in handen”, besluit de Belgische topfokker.

Villa Pardoes

Dressuurfokker Wim van der Linde besloot ook één van zijn beste veulens te veilen voor het goede doel. Van dit veulen, de goed bewegende Glock’s Toto Jr.-zoon Omaha Beach Texel cat.nr. 60, wordt eveneens de helft van de opbrengst gedoneerd aan een goed doel, namelijk Villa Pardoes. “Je ziet het al aan het filmpje, dit is echt een heel bijzonder veulen. Hij komt ook uit een lijn waar enorm veel sport in zit.” De zeer succesvolle fokker draagt graag zijn steentje bij aan het goede doel. “Ik heb me er natuurlijk in verdiept. Villa Pardoes helpt kinderen tussen de vier en de twaalf jaar, en ik heb vijf kleinkinderen in die leeftijd. Zij zijn gelukkig allemaal gezond, maar laatst moest één van hen naar het ziekenhuis voor buisjes in de oren. Dat is een relatief makkelijke ingreep, maar zelfs daar sliep ik gewoon slecht van! Met mijn eigen kinderen heb ik dat niet zo gehad, om de kleinkinderen ben ik bezorgder. Je ziet het wel eens om je heen; een ziek kind is echt een ramp. Ik ben altijd weer blij als ze weer geluid maken, dan is het weer goed!”
Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling. De organisatie biedt een onvergetelijke gratis vakantie voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind. Dit zijn kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Villa Pardoes bestaat uit twaalf vakantiewoningen en bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers, medewerkers en sponsoren.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore