Prinsjesdag-paarden maken naam in internationale sport

De lijst van Veulenveiling Prinsjesdag-referenties die goed presteren in de internationale sport blijft maar groeien. In zowel de spring- als de dressuursport duiken ze overal op. Zoals de Clinton-zoon Flinton, de Berlin-dochter E’Special PS en VDL Groep Elexia (v.Calvaro Z) in de springrichting. Paarden die ons motto ‘de kracht van prestatie’ onderstrepen.

Met twee internationale zeges timmert de door Peter Simons gefokte E’Special PS (Berlin x Caruso) aan de weg. Met Karl Cook won de tienjarige merrie zowel het 1.45m van CSI2* Del Mar als het 1.40m van CSI4*-W Vancouver afgelopen maand. Ook een dubbelslag in augustus boekte VDL Groep Elexia (Calvaro Z x Alexis Z, fokker Frank van Eijkelenburg). Met Leopold van Asten in het zadel sprong ze foutloos naar de tweede prijs in het 1.45m van CSI5*-GCT Valkenswaard, en naar de achtste plek in de Grand Prix van CSI2* Kronenberg.

Prijswinnaars

De negenjarige Clinton-zoon Flinton (mv.Heartbreaker, fokker Carlo Testa) ontwikkelt zich onder Emilio Bicocchi eveneens positief. Op 25 augustus behaalden ze de vierde prijs in het direct op tijd verreden 1.50m op CSI3* Valence. Een andere Veulenveiling Prinsjesdag-referentie kwam op datzelfde concours sterk voor de dag. De Colman-zoon Baron (mv.Numero Uno, fokker Stoeterij ’t Heemskind) sprong met Roberto Turchetto foutloos naar de vijfde plaats in het 1.50m in Valence. Vorige maand in Ascona werden ze nog derde in het CSI5* 1.50m. Ook de Zirocco Blue VDL-dochter Glamour Girl (mv.Caletto I, fokker Stoeterij Gaesbeek) breidt haar palmares verder uit. De voorheen onder Charlotte Bettendorff succesvolle merrie presteert nu met Richard Howley. In de Grand Prix van CSI2* Zandhoven leidde hun dubbele nulrit tot de tweede plaats, nadat ze begin augustus al derde waren geworden in het klassieke 1.45m op CSI3* Dinard.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore