Rotsvast vertrouwen in de veulencollecties

Veulenveiling Prinsjesdag presenteert met trots haar beloftevolle collectie spring- en dressuurveulens, die op 17 en 18 september onder de hamer zullen komen in Ermelo. “Zeker qua merrieveulens is er geen veiling in Europa met dit kaliber veulens”, licht selecteur Fred van Straaten als tipje van de sluier.

Een select gezelschap van 65 spring- en 60 dressuurveulens, waaronder in beide fokrichtingen één veulen ten behoeve van een goed doel, zal worden geveild op 17 en 18 september op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Merrieveulens

Beide selectiecommissies zijn vol lof over de geselecteerde veulens. “We denken dat we dit jaar bijzonder goed geslaagd zijn in het samenstellen van een topcollectie bij de springveulens”, vertellen selecteurs Fred van Straaten en Willem van Hoof. “We hebben een heel stel zeer interessante hengstveulens, en zeker qua merrieveulens is er geen veiling in Europa die kan tippen aan onze collectie. Daarmee is Veulenveiling Prinsjesdag dé veiling om te investeren in de toekomst, met oog op zowel sport als fokkerij. Dankzij alle goede fokkers kunnen we op 17 september zeer interessante veulens gaan veilen, waarin we een rotsvast vertrouwen hebben.”

Extreme bewegingstalenten

Ook in de dressuurrichting is de kwaliteit in de breedte zeer opvallend. “En dat aangevuld met echt een aantal extreme uitschieters naar boven”, is selecteur Lauw van Vliet enthousiast. “Ik ben sinds dit jaar betrokken bij de selectie van de dressuurveulens en van tevoren kun je niet helemaal inschatten hoe het gaat verlopen. Maar ik ben zeer verrast door de loyaliteit van de fokkers en de goede naam die Veulenveiling Prinsjesdag zichtbaar heeft opgebouwd. Het aanbod was heel goed en dan gaat de lat steeds verder omhoog. We hebben echt geselecteerd op beweging, schakelvermogen, een functioneel exterieur en goede ontwikkeling. Geweldige veulens uit goede stammen, die een grote toekomst voor zich hebben.” Op 18 september wordt voor de dressuurveulens bepaald bij wie ze aan de verdere toekomst mogen beginnen.

Bied online mee met onze veilingen, registreren kan hier.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore