Save the date: 3 augustus in Ommen

Op zaterdag 3 augustus komen tien exclusieve springveulens onder de hamer van Koen Olaerts in de tweede editie van Veulenveiling Prinsjesdag op CSI3* Ommen. Vorig jaar bleek al dat het concours bij de familie Schuttert een prachtig podium biedt voor de zorgvuldig gefokte en geselecteerde toekomsttalenten. Meerdere ruiters investeerden tijdens de eerste editie al in de toekomst.

“Je ziet overal veilingen van embryo’s en zelfs ingevroren embryo’s. Er is een enorme run op genetisch hoogwaardige veulens, en dat is natuurlijk ook de markt waar Veulenveiling Prinsjesdag zich op richt. Voor veel ruiters, en fokkers, is het kopen van een veulen de ideale en soms vaak enige manier om zich te verzekeren van een veelbelovend springpaard. Het voordeel van het kopen van een veulen ten opzichte van een embryo is dat je al veel dichter op je doel kan selecteren. Je weet niet alleen de afstamming, maar ook het geslacht, de ontwikkeling, de galop, het model, ga zo maar door”, is selecteur Fred van Straaten enthousiast. “We zijn heel content met de veulens die deel uit maken van de collectie voor Ommen. De collectie omvat zowel hele interessante hengstveulens voor de sport en hengstenopfok, als genetisch top interessante merrieveulens die naast een sportcarrière ook kunnen worden ingezet om een nieuwe stam mee op te bouwen.”

Collectie online

Op onze website is alles te vinden over de tien veulens, die afstammen van topverervers als Carthago, Diamant de Semilly en For Pleasure evenals actuele sporthengsten als Don VHP Z, Breitling LS en Opium JW van de Moerhoeve. Uitgebreide pedigree-informatie, foto’s en video’s zijn nu te bekijken. Voor een ieder die niet bij de veiling op zaterdagavond 3 augustus aanwezig kan zijn, bestaat de mogelijkheid om in real-time online mee te bieden via het systeem van WeAuction.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore