Sport en fokkerij komen samen op Jumping De Driehoek

Afgelopen jaar werd voor het eerst een extra editie van Veulenveiling Prinsjesdag georganiseerd tijdens CSI3* Jumping de Driehoek in Stegeren-Ommen. Hier kwam een exclusief gezelschap van negen zeer interessante veulens onder de hamer. Op 3 augustus wordt deze veiling voor de tweede keer georganiseerd op het terrein van Familie Schuttert.

De vakkundige veilingmeester Koen Olaerts is aangetrokken om een tiental springveulens onder de hamer te brengen op de zaterdagavond van Jumping De Driehoek. Deze tiende editie van CSI3* Ommen vindt plaats van 30 juli tot en met 4 augustus. Op zaterdagavond kan het publiek eerst genieten van de Medium Tour-finale op dit vrij toegankelijke evenement, en vervolgens vanaf 21.00 uur de zorgvuldig geselecteerde toekomsttalenten vastleggen in de veiling van Prinsjesdag.

Sport en fokkerij

Door de veiling naar een internationaal concours te halen, kunnen de ruiters en sportliefhebbers zich moeiteloos verzekeren van jong talent. “Op deze manier komen sport en fokkerij op een prachtige manier samen. We zoeken voor deze veiling hele complete veulens die wat vroeger in het seizoen geboren mogen zijn. Het is wederom de bedoeling om hier veulens te veilen die zowel qua pedigree, model als galop rondom kunnen overtuigen. Kortom veulens met grote potentie voor de springsport”, vertelt Fred van Straaten, die samen met Willem van Hoof de selectie van de springveulens op zich neemt. De inschrijving voor zowel deze veiling als die in Ermelo is geopend en de veulens kunnen aangemeld worden op www.prinsjesdag.eu.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore