Mr. Europe presteert met nieuwe ruiter

In januari dit jaar is de Veulenveiling Prinsjesdag-referentie Mr.Europe in handen gekomen van Morning Star Sporthorses en daarmee heeft het fokproduct van Stoeterij Renken een nieuwe ruiter gekregen. Tijdens het Winter Equestrian Festival deed de Mr.Blue-zoon al goede zaken met Karrie Rufer op 1.45/1.50m-niveau.

De als Europe RV geboren Mr.Blue-zoon (mv.Cassini I) werd door Marc Houtzager opgeleid tot het hoogste niveau. De inmiddels tienjarige hengst werd als veulen aangeschaft door Benny Wezenberg en Fred Lodewijk, en laatstgenoemde had hem de laatste jaren samen met Stal Houtzager-Kayser. Als driejarige werd de genetisch interessante hengst goedgekeurd voor Zangersheide en hij is op zeer beperkte schaal ingezet voor de fokkerij. Als sportpaard ontwikkelde Mr.Europe zich heel voorspoedig. Na vele successen in de Youngster Tour sprong hij onder meer naar de tweede plaats in het 1.50m van CSI4* Münster en nam hij al deel aan topconcoursen in Aachen, Rotterdam en Brussel.

Grote toekomst
Nu zet hij zijn carrière dus voort in Amerika. Op het CSI5* in Wellington sprongen ze al foutloos in het 1.45m en lieten ze één foutje noteren in het 1.50m. Een goede start! Mooi detail is dat ook Mr.Europe’s moeder, de Cassini I-dochter Z-Livia, is aangeschaft op Veulenveiling Prinsjesdag.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore