Opvallende Prinsjesdag-dressuurtalenten

Ook afgelopen maand zijn er weer mooie prestaties geleverd door paarden die als veulen zijn geveild bij Veulenveiling Prinsjesdag. Zo kwamen meerdere dressuurpaarden tot spraakmakende resultaten. Amazone Dominique Fillion maakte een prachtig debuut in het ZZ-Zwaar met de door Jan en Ans van Oort gefokte Winters Grand Amour. Met deze royale United-zoon scoorde ze op de Subtop-wedstrijd in Den Hoorn gelijk ruim 69%, wat hen de tweede prijs opleverde. Een ander debuut vond plaats op Indoor Brabant, waar de 25-jarige Denise Nekeman met Boston STH (Johnson x Quattro B, fokker Jan Temmink) voor het eerst deel nam aan de Wereldbeker. Hun proef leverde 67,9% en veel waardevolle ervaringen op. Aansluitend werd bekend gemaakt dat de amazone dankzij de goede prestaties met Boston STH ook dit jaar nog deel uit maakt van het KNHS Talententeam. Nog meer dressuurnieuws komt er uit Denemarken, waar de tevens voor het KWPN aangewezen hengst L.A. Zonik (Glock’s Zonik x Goodtimes, fokker Doet Lievaart) van Andreas Helgstrand is aangewezen voor het Deense verrichtingsonderzoek.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore