Opnieuw exclusieve Prinsjesdag-veiling op CSI Ommen

Na een succesvolle eerste editie in 2018 staat op zaterdag 3 augustus de tweede veiling van Veulenveiling Prinsjesdag op CSI Ommen in Stegeren-Ommen op het programma. Veilingmeester Koen Olaerts zal een tiental exclusieve springveulens aan de man brengen op het terrein van Familie Schuttert, en daarmee gaan sport en fokkerij hand in hand.

Vorig jaar besloot het bestuur van Veulenveiling Prinsjesdag om naast de reguliere veilingen in Ermelo in september, de sportliefhebbers op te zoeken en een samenwerking aan te gaan met familie Schuttert. Hun CSI Ommen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal topevenement en de familie draagt Veulenveiling Prinsjesdag al jarenlang een warm hart toe. Al meerdere malen kochten zij een of meerdere veulens op deze veiling, en dat bleek ook in Ommen het geval. “Hoewel de voorbereidingen wat kort waren, hebben we samen met de fokkers een mooie collectie kunnen samenstellen en in Ommen een gemiddelde prijs van ruim 10.600 euro kunnen realiseren”, blikt Prinsjesdag-voorzitter Arjan van der Waaij terug. “En waar we op hoopten kwam ook uit, want echte sportmensen zoals Lucas Porter, Willem Greve en Hendrik-Jan Schuttert investeerden in de toekomst op onze veiling.”

De toekomst gepresenteerd
In grote lijnen blijft de opzet van de veiling ongewijzigd ten opzichte van afgelopen jaar. “Wel zal de veiling dit jaar wat later op de avond plaatsvinden, namelijk ná het basisparcours van de Medium Tour-finale en voorafgaand aan de barrage. Dat zal rond de klok van 21 uur zijn. Zo kunnen we de springpaarden van de toekomst op een prachtig moment presenteren aan de ruiters en andere sportliefhebbers.” De inschrijvingen voor zowel de Prinsjesdag-veiling op zaterdag 3 augustus in Ommen als op 17 september (springen) en 18 september (dressuur) in Ermelo zijn geopend en de eerste veulens zijn zelfs al vastgelegd. “Voor Ommen zijn we specifiek op zoek naar veulens die in de eerste helft van het seizoen geboren zijn. Daarnaast let de selectiecommissie duidelijk op de aanwezigheid van prestatiegenen in de afstamming, een goede galop, en een correct en aansprekend exterieur. Voor Ommen hebben we dankzij het vastleggen van het eerste veulen al een goede start gemaakt”, besluit Van der Waaij. Het aanmelden van veulens voor één van de drie Prinsjesdag-veilingen is nu mogelijk via deze website en er worden meerdere selectiedagen georganiseerd. Op deze site volgen te zijner tijd ook de volledige collecties.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore