L.A. Zonik ook aangewezen in Denemarken

Direct na de eerste bezichtiging kwam de in 2016 bij Veulenveiling Prinsjesdag geveilde L.A. Zonik in handen van de Deense ruiter, handelaar en hengstenhouder Andreas Helgstrand. Hij stelde de Glock’s Zonik-zoon, die bij het KWPN is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, dit weekend succesvol voor op de Deense hengstenkeuring in Herning.

De veelbelovende L.A. Zonik (Glock’s Zonik x Goodtimes, fokker A.J. Lievaart) kwam als veulen in handen van Demy Kurstjens en scoort nu op Deense bodem. Op de hengstenkeuring in Herning is hij aangewezen voor de tiendaagse test, die deze maand op het programma staat. Wanneer hij daar voor slaagt, kan L.A. Zonik gelijk dit dekseizoen ingezet worden voor de Deense fokkerij. In het najaar wordt hij verwacht in de 35-daagse test, en dan kan hij volgend jaar als vierjarige definitief goedgekeurd worden. Op de website van Helgstrand Dressage wordt L.A. Zonik al aangeboden voor de fokkerij.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore