Exclusieve Prinsjesdag-veulencollectie op CSI4* Ommen

Op zaterdagavond 4 augustus zal een negental zeer interessante springveulens onder de hamer van veilingmeester Ernesto Canseco komen op de eerste editie van de Prinsjesdag veulenveiling op het internationale concours in Ommen. De collectie staat nu online.

Voor de komende editie van CSI4* Jumping De Driehoek in Stegeren-Ommen hebben Veulenveiling Prinsjesdag en familie Schuttert de handen ineengeslagen. Door een zeer select gezelschap kwaliteitsvolle veulens te veilen tussen de rankingproef en de Medium Tour-finale in, komt sport en fokkerij op prachtige wijze samen. “We kijken uit naar de veiling omdat we veel vertrouwen hebben in zowel het initiatief, de uitvoering als de collectie. We hebben negen interessante sportveulens kunnen selecteren, afstammend van hengsten als Balou du Rouet, Berlin, Quabri de L’Isle en Toulon”, vertelt selectiecommissielid Fred van Straaten.

Ideale etalage
Door écht de sport op te zoeken, verwacht Veulenveiling Prinsjesdag nog weer een ander publiek te trekken dan op de bestaande veilingen op 11 en 12 september in Ermelo. “We selecteren al 26 jaar de allerbeste veulens die ons motto ‘De kracht van prestatie’ onderstrepen. Onze hele selectie staat in het teken van de sport, want daarin bewijzen de paarden zich en daarin willen mensen investeren. Op deze manier kunnen wij veelbelovende veulens met pedigrees bomvol prestatiegenen, op een geweldig sportpodium presenteren”, voegt voorzitter Arjan van der Waaij daar aan toe.

Dicht op de sport
De veulens voor de veiling in Ommen hebben stuk voor stuk veel potentie om uit te groeien tot excellente springpaarden. “Als fokker en als lid van de selectiecommissie volgen we de internationale sport op de voet. We houden resultaten bij en zijn gespitst op alle ontwikkelingen. Dat heeft ook consequenties gehad voor de manier waarop we veulens zijn gaan selecteren. Daarbij gaat het erom dat er zoveel mogelijk sport in de voorste generaties van het veulen zit. Dus geen verre neef van, maar rechtstreeks verwantschap”, legt Van Straaten uit. “Onze zuiderburen hebben daar grote stappen mee gemaakt en de Belgische fokkerij heeft -onbewust- ook op onze veulencollecties een duidelijke invloed. We zijn blij dat we negen hele interessante veulens hebben kunnen selecteren voor de veiling in Ommen, en zijn daarvoor geheel afhankelijk van de fokkers. Zij bleken opnieuw heel loyaal aan ons als veulenveiling, en het gros van de fokkers was direct enthousiast voor ons nieuwe initiatief in Ommen.”

Eén merrie- en acht hengstveulens vormen de collectie. Bekijk ze nu op de site.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore