Top van de jaargang onder de hamer bij Veulenveiling Prinsjesdag

Na een intensieve zoektocht naar de allerbeste veulens, zijn de spring- en dressuurcollecties voor Veulenveiling Prinsjesdag compleet. Uit een aanbod van meer dan 1.000 veulens, zijn 73 spring- en 63 dressuurveulens geselecteerd voor de veilingen op 4 augustus in Ommen en 11 en 12 september in Ermelo.

De organisatie van Veulenveiling Prinsjesdag is dankbaar voor het enorme aantal aanmeldingen en daarmee het rotsvaste vertrouwen van fokkers uit binnen- en buitenland.  Het is ieder jaar weer een grote uitdaging om collecties samen te stellen die voldoen aan de hoge eisen, en het motto ‘kracht door prestatie’ eer aan doen. Daardoor is strenge selectie was onvermijdelijk en zijn spijtig genoeg ook interessante veulens buiten de boot gevallen dit jaar. De top van de jaargang zal bij Veulenveiling Prinsjesdag onder de hamer komen.

Potentie en pedigree
In de springrichting zijn alle actuele topverervers en interessante sporthengsten vertegenwoordigd, en zonder uitzondering komt ieder veulen uit een sterke moederlijn. Moeders die zelf internationaal gepresteerd hebben, en moeders die al Grand Prix-paarden hebben gebracht. Bij de dressuurveulens is er eveneens een interessante mix tussen veulens afstammend van jonge beloftes en bewezen verervers. Met hun excellente bewegingsvorm en nu al overtuigende dressuuraanleg wacht ook hen een grote toekomst. En die toekomst kan worden vastgelegd op Veulenveiling Prinsjesdag.

Binnenkort online
De volledige collecties worden later deze maand gepubliceerd op www.prinsjesdag.eu. Houdt ook onze Facebook-pagina in de gaten voor de meest actuele updates en onthullingen van de geselecteerde veulens.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore