Marc Houtzager: Mr. Europe is een paard zonder gebruiksaanwijzing

1. Wat maakt Mr. Europe zo speciaal voor jou?

“Mr. Europe is een heel goed en fijn te werken paard in mijn team. Hij kan goed springen en heeft een vrij snelle ontwikkeling doorgemaakt naar het 1.50m. Het is een paard dat straks bruikbaar is voor het grote werk.”

2. Hoe is Mr Europe in de omgang op stal?

“Europe is heel lief op stal. Het is een hengst, maar hij gedraagt zich heel normaal.”

3. Hoe is hij om te rijden?

“Mr. Europe is een fijn paard om te rijden, een paard zonder gebruiksaanwijzing. Tot nu toe verloopt zijn opleiding prima.”

4. Wat is het mooiste dat je met Mr. Europe hebt beleefd tot nu toe?

“We hebben mooie klasseringen behaald in de internationale jonge paardenrubrieken. Hij won bijvoorbeeld als zesjarige in De Wolden en als zevenjarige in Valkenswaard. In het najaar waren we tweede tijdens het CSI4* in Münster in het 1.50m.”

5. Wat zijn je toekomstplannen met Mr. Europe?

“Mr. Europe is pas negen jaar en dan begint de echte sport pas. Ik heb nog geen echte planning, maar hoop en verwacht dat hij doorgroeit naar het 1.60m-niveau.”

6. Raad je mensen aan om een veulen op de Prinsjesdagveiling te kopen? Of adviseer je een drie-of vierjarige?

“Als ruiter koop ik liever een vierjarige dan een veulen. Het is een lange weg totdat ze vier jaar zijn. Ik vind het echter wel super dat er veilingen zoals de Prinsjesdagveiling zijn. De veiling heeft een positief effect op de sport. Voor de fokkers is het goed, als ze hun veulens goed kunnen verkopen, dat stimuleert. Je merkt dat er minder goede jonge paarden op de markt zijn, omdat er gewoon minder is gefokt te afgelopen jaren.”

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore