Kazan en T.King Toulon W Z goedgekeurd bij Zangersheide

Op de druk bezochte voorjaarskeuring van Studbook Zangersheide zijn twee hengsten uit de 2015-collectie van Veulenveiling Prinsjesdag goedgekeurd voor de dekdienst. Eén daarvan, de opvallende Baloubet du Rouet-zoon Kazan is aansluitend aangeschaft door Stoeterij Zangersheide, waarmee de kans op een fraaie toekomst extra vergroot wordt.

De door Jan Lamers gefokte Kazan (Baloubet du Rouet uit de elite sport-spr prestatiemerrie Sereuza v.Heartbreaker) komt uit een echte prestatiestam en werd daardoor vlot geselecteerd voor Veulenveiling Prinsjesdag. Afgelopen maand werd hij al aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek, en nu gaf ook Zangersheide groen licht aan dit springkanon. Judy-Ann Melchior liet in Lanaken gelijk haar oog vallen op de zeer overtuigend springende Kazan, en schafte hem aan voor de stoeterij.

Atletisch toekomsttalent
Ook de genetisch interessante, goed springende T.King Toulon W Z (Toulon uit Berlottie W elite IBOP-spr van Emilion) mag de fokkerij gaan dienen onder de vlag van Studbook Zangersheide. De door Peter en José van Wegen gefokte Toulon-zoon is op Veulenveiling Prinsjesdag verkocht aan Jonny Roelofsen, die hem samen met Wim ten Pas voorstelde op de Belgische hengstenkeuring. Van harte gefeliciteerd allen!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore