In één klap drie Zangersheide gekeurde hengsten

Op de voorjaarskeuring van Studbook Zangersheide zijn maar liefst drie hengsten uit de 2015-collectie van Veulenveiling Prinsjesdag goedgekeurd voor de dekdienst. Eén daarvan, de opvallende Baloubet du Rouet-zoon Kazan is aansluitend aangeschaft door Stoeterij Zangersheide, waarmee de kans op een fraaie toekomst extra vergroot wordt.

De door Jan Lamers gefokte Kazan (Baloubet du Rouet uit de elite sport-spr prestatiemerrie Sereuza van Heartbreaker) komt uit een echte prestatiestam en werd daarom als veulen vlot geselecteerd voor de veiling. Dit jaar werd hij al aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek en kort daarna gaf ook Zangersheide groen licht aan dit springkanon. Judy-Ann Melchior liet in Lanaken direct haar oog vallen op de zeer overtuigend springende en genetisch waardevolle Kazan, en schafte hem aan voor de stoeterij

Twee Toulon-zonen

De genetisch interessante, goed springende T.King Toulon W Z (Toulon uit Berlottie W elite IBOP-spr van Emilion) mag eveneens de fokkerij gaan dienen onder de vlag van Studbook Zangersheide. De door Peter en José van Wegen gefokte Toulon-zoon is nauwverwant aan het topspringpaard Vincidat (v.Guidam) en werd op Veulenveiling Prinsjesdag aangeschaft door Jonny Roelofsen. Hij stelde hem samen met opfokker Wim ten Pas succesvol voor in Zangersheide. Ook de Toulon-zoon Hongkong B (uit Zita van Contender) verdiende het dekbrevet bij Zangersheide. Deze door de heer Mangelschots gefokte hengst komt uit de directe lijn van het Grand Prix-paard Kira III (v.Carthago) en maakte onder zijn geboortenaam Tocar in 2015 deel uit van de Prinsjesdag-collectie. Op de veiling werd hij verkocht aan Egbert Schep en tegenwoordig beproeft hij zijn geluk bij Hengststation Bachl.

AES gekeurd

Afgelopen maand zorgde ook de in 2015 geveilde King of Power SQBS voor goed nieuws. Deze door familie Spierings gefokte Fellini-zoon (mv.Uphill) kwam op Veulenveiling Prinsjesdag in handen van Cindy Schuurmans en is afgelopen maand toegelaten tot de dekdienst bij het AES. Als veulen was deze hengst, die verwant is aan het Lichte Tour-paard Patser (v.Jazz), al een enorme blikvanger.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore