“Pablo was een mooi veulen en kon goed bewegen. Al de veulens van zijn moeder Kadivette waren bijzonder.”

Fokker: Jan en Greetje Nijhuis

Hoe was Pablo als veulen?

“Pablo was een mooi veulen en kon goed bewegen. Al de veulens van zijn moeder Kadivette waren bijzonder en er zijn zo’n negen kinderen van haar op veilingen verkocht.”

Hoe is zijn moeder Kadivette?

“Wij hebben zijn moeder Kadivette (Voltaire x Ursus) nog steeds. Ze is inmiddels 25 jaar, maar ze ziet er veel jonger uit. Ze loopt samen met een paard van onze buurman in de wei. Het is een sensibele merrie, erg lief in de omgang, maar onder het zadel was ze niet zo makkelijk. Ze heeft M-dressuur gelopen. Ze heeft het elite predikaat en heeft veel goede veulens gegeven. Meerdere kinderen lopen Z-dressuur of hoger en ze is de moeder van Onkadivette (Come On x Voltaire) die Z1 dressuur heeft gelopen, waarvan dochter Victoria ter Kwincke (Emilion x Come On) 1.40m heeft gesprongen en een andere Emlion dochter 1.35m springt. Verder is zoon Goldwin (Montender x Voltaire) niet onverdienstelijk actief in de eventingsport van Groot Brittannië.”

Volgt u Pablo nog steeds?

“We hebben vroeger heel actief gefokt; gingen altijd naar Holstein om merries te insemineren en brachten veel veulens naar veilingen. Op het moment zijn we niet zo heel actief meer in de paardensport. Het is leuk dat Pablo het zo goed doet met zijn Canadese amazone! Ik verzorg zijn moeder Kadivette nog iedere dag. Verder hebben we nog een ruin in de sport lopen, maar we fokken niet meer.”

Waarom heeft u gekozen voor de Prinsjesdagveiling en raad u andere fokkers aan veulens via de veiling te verkopen?

“We hebben Pablo destijds zelf opgegeven en hij werd geselecteerd, dat was leuk. We hebben veel veulens op veilingen gehad. Alleen al van Kadivette zijn er negen kinderen op veilingen verkocht, waarvan Onkadivette (v. Come On), Raphael (v. Espri) , Traumblume-Divette (v.Escudo I), Unique B.H.  (v. Escudo I), Zandro (v. Sandro Song) en Esprit Z (v. El Bundy I) eveneens op de Prinsjesdagveiling zijn verkocht. Wij zijn dus enthousiast over de Prinsjesdagveiling en zouden het andere fokkers ook aanraden.”

Hoe heeft u de veiling destijds beleefd?

“De Prinsjesdagveiling was destijds nog in Middenbeemster. Het was altijd leuk op de veiling. Omdat het al twintig jaar lang geleden was en we veel veulens verkocht hebben via de veiling, kan ik me er niet zoveel meer van herinneren. Het was nog in het Guldentijdperk.”

 

Klik HIER voor het volledige interview met eigenaar Lori Bell.

Klik HIER voor het bijzondere verhaal van amazone Ava MacCoubrey.

 

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore