“Pablo heeft mijn droom om GP te rijden uit laten komen!”

Eigenaresse: Lori Bell

1. Waarom sprak Pablo u aan toen u hem kocht?
“Ik heb Pablo twaalf jaar geleden als een achtjarige gekocht via Egbert Kraak. Ik importeer en verkoop paarden, maar kocht Pablo als leerpaard voor mijzelf. Hij sprak me aan omdat hij braaf was, fijn om te rijden en hij was al getraind tot bijna Prix St. George-niveau.

2. Heeft Pablo uw verwachtingen waargemaakt?
“Pablo heeft mijn dromen uit laten komen. Hij was mijn eerste paard waar ik Grand Prix dressuur mee reed, een wens die ik al lang had. Ik heb hem zelf tien jaar gereden; waarvan drie jaar in de Grand-Prix. De laatste twee jaar heeft Ava MacCoubrey hem internationaal bij de junioren uitgebracht. Pablo was niet spectaculair in zijn bewegingen, maar heeft een hart van goud. Hij doet altijd zijn best voor je en daarom heeft hij de Grand Prix bereikt. Samen beklommen wij de weg naar de Grand Prix. Pablo was altijd een geduldig en meewerkend leraar voor mij. Op wedstrijden was hij heel betrouwbaar en in de ring deed hij altijd zijn uiterste best. We hebben alleen op nationaal niveau in Canada de Grand Prix gereden. We scoorden altijd heel constant rond de 60% (scores tussen de 58 en 62%) in meer dan dertig proeven. Hele mooie scores voor ons samen. Ik wilde graag leren en hij deed geduldig iedere keer zijn best. Hij heeft echt een fantastische karakter”.

3. Heeft u een speciale band met Pablo?
“Pablo is om meerdere redenen heel speciaal voor mij. Uiteraard omdat we de afgelopen twaalf jaar heel veel tijd samen doorbrachten, maar ook de manier hoe hij in mijn leven kwam. Mijn vader kwam helaas om het leven door een auto-ongeluk en met zijn erfenis heb ik dit fantastische paard kunnen kopen. Daarom heeft Pablo altijd een heel speciaal plekje in mijn hart gehad.”

4. Hoe is Pablo op stal?
“Hij is een lief paard, dat wel een klein beetje een verwend prinsje is. Hij heeft een leuk karakter; vrolijk, maar hij wil wel aandacht alsof hij weet dat hij heel speciaal is.”

5. Wat is het mooiste dat u met Pablo heeft beleefd?
“Het mooiste in mijn rij-carrière met Pablo was dat we samen de Grand Prix bereikten en drie jaar op dit niveau gereden hebben. Dankzij hem heb ik zoveel geleerd op dressuurgebied, dat ik nu inmiddels mijn vierde paard heb opgeleid tot Grand Prix niveau. Pablo gaf me de vaardigheid om nu succesvol op internationaal niveau met verschillende paarden te rijden. Een paar maanden geleden is Pablo weer thuisgekomen, nadat hij twee jaar met Ava bij de junioren actief is geweest. Ava heeft veel geleerd van hem en Pablo beëindigde zijn carrière met een 7e plaats (van de 35) tijdens de Noord-Amerikaanse Kampioenschappen Dressuur Junioren. Hij is nu met pensioen en geniet hele dagen in de wei met zijn nieuwe maatje, een quarter horse.”

 

Klik HIER voor het interview met fokkers Jan en Greetje Nijhuis

Klijk HIER voor het bijzondere verhaal van amazone Ava MacCoubrey

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore