“Iedere keer als ik Pablo zie krijg ik een glimlach op mijn gezicht!”

Amazone: Ava MacCoubrey

1. Wat maakt Pablo zo speciaal voor jou?

“Pablo is een heel speciaal paard. Het was liefde op het eerste gezicht toen we elkaar ontmoetten en we hadden direct een band met elkaar. Iedere keer als ik Pablo zie, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Het is zo’n braaf paard en hij is zo lief voor alle mensen om hem heen.”

2. Hoe is Pablo om te rijden?

“Hij is zeker niet het makkelijkste paard om te rijden. Alhoewel het een echt leerpaard is en alles correct doet, is hij toch een uitdaging en dat is wat ik zo leuk vind aan hem. Lori Bell, zijn eigenaresse was zijn vorige amazone. Zij reed Grand Prix met hem.”

3. Hoe is Pablo op stal?
“Pablo is heel sociaal op stal. Hij staat altijd met zijn hoofd uit de stal en heeft altijd zijn oren naar voren als je langsloopt. Hij is dol op eten en doet alles voor een snoepje! Als het voertijd is, hinnikt hij om er zeker van te zijn dat je hem niet vergeet te voeren.”

4. Wat is het mooiste dat je hebt beleefd met Pablo tot nu toe?

“Pablo loodste mij door mijn eerste internationale wedstrijden en mijn eerste jaar dat ik bij de junioren reed. Dit jaar gingen we naar de Noord-Amerikaanse Kampioenschappen Dressuur voor Junioren. We eindigden alle drie de dagen in de top tien en ik was met hem de beste Canadese ruiter in de ranking. Ik denk dat dat onze beste prestatie was. Pablo is sinds kort met pensioen. Hij is weer bij zijn eigenaresse en gaat overdag heerlijk in een hele grote wei. Ook vindt hij het geweldig om buitenritten te maken.”

5. Heb je wel eens veulenveiling bezocht? Zou je een veulen op een veiling kopen of zou je er de voorkeur aan geven om een drie- of vierjarige te kopen?
“Ik heb nog nooit een veiling bezocht, maar het is echt wel iets dat ik in de toekomst wil doen. Ik denk dat ik er de voorkeur aan zou geven om een drie- of vierjarige te kopen.”

 

Klik HIER voor het interview met fokkers Jan en Greetje Nijhuis.

Klik HIER voor het interview met eigenaresse Lori Bell.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore