Wim van der Linde haalt voor Prinsjesdag het colbertje uit de kast

Veulenveiling Prinsjesdag gaat voor kwaliteit en verstrekt bij uitzondering wildcards aan zeer speciale veulens. Nadat vorige week op deze wijze nog twee springveulens werden toegevoegd aan de uitmuntende collectie, is daar in de laatste week één dressuurveulen bij gekomen. Uit de fokkerij van Prinsjesdag fokker van het jaar 2016, Wim van der Linde, komt de buitengewoon bewegende Dream Boy-zoon Magic Mike Texel.

De bekende dressuurpaardenfokker uit Texel behoort al jaren tot de vaste kern van inzenders, en werd vorig jaar gehuldigd als Prinsjesdag fokker van het jaar. Wim van der Linde kent al een zeer succesvol veilingseizoen, zo had hij al meerdere veilingtoppers dit jaar. Het zat hem niet helemaal lekker dat er geen veulen van hem deel uitmaakte van de Prinsjesdag collectie. “De commissie was bij mij vroeg in het seizoen geweest, en toen moesten de meeste veulens nog geboren worden. Zo ook deze Magic Mike Texel, die van eind juni is en direct een hele aparte bleek. Dat leek mij er echt eentje voor Prinsjesdag, en gelukkig bestond de mogelijkheid om via een wildcard toch nog naar de veiling te mogen”, vertelt de fokker.

Colbert
Vanwege de groeiende successen van zijn fokkerij en op de veilingen, verruilde Wim van der Linde eerder dit seizoen al zijn traditionele blauwe poloshirt voor een overhemd. Speciaal voor Veulenveiling Prinsjesdag komt daar ook een colbertje bij. “Dit verhaal gaat me blijven achtervolgen vrees ik”, lacht de fokker. “Maar ik kijk met veel vertrouwen uit naar de veiling op 20 september en ben heel blij weer als inzender van de partij te zijn. Dus het colbertje hangt al klaar! Magic Mike Texel kan héél goed bewegen en heeft -zeker voor een Dream Boy- een exceptionele draf. Dat heeft hij van zijn moeder D’Alcatrasse Texel mee gekregen, die merrie kan zelf ook enorm goed draven.” Vader Dream Boy presteert zeer verdienstelijk in de Lichte Tour met Hans Peter Minderhoud en is één van de meest spraakmakende sport- en fokhengsten van zijn generatie. Net als het gros van de paarden van Wim van der Linde, gaat ook dit veulen terug op een voornamelijk springgefokte moederlijn, namelijk de vooraanstaande Holsteiner stam 242. Hiermee is een sterke basis gelegd en liggen kracht en hardheid verankerd in de pedigree van Magic Mike Texel.

Informatie online
De volledige collecties met moederlijngegevens, foto’s, video’s en klinische rapporten zijn nu te bekijken op www.prinsjesdag.eu. Aanvang presentatie op beide dagen om 14.30 uur, gevolgd door de veilingen om 17.00 uur. Nationaal Hippisch Centrum, De Beek 125, 3852 PL Ermelo. De toegang is beide dagen gratis.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore