Prinsjesdag voegt twee exclusieve wildcards toe

Zowel kwalitatief als kwantitatief gezien heeft Veulenveiling Prinsjesdag voor haar 25e editie, met 64 spring- en 62 dressuurveulens, fantastische collecties kunnen samenstellen. Door middel van wildcards zijn daar nog twee zeer exclusieve springveulens aan toegevoegd, die op 19 september geveild zullen worden.

De twee wildcard-veulens onderstrepen het Prinsjesdag-motto ‘Kracht door prestatie’ op bijzondere wijze. Zo kon bij Benny Wezenberg een zeer interessant hengstveulen van topvererver Diamant de Semilly worden vastgelegd, die uit dezelfde moeder komt als het succesvolle Grand Prix-springpaard G&C Arrayan (v.Baloubet du Rouet). Onder Sergio Alvarez Moya staat hij momenteel vijfde op de wereldranglijst en ontpopte hij zich met een twaalfde plaats in de individuele finale tot beste KWPN’er op het Europese Kampioenschap in Göthenburg. Andere recente successen van G&C Arrayan zijn de zeges in de Grand Prix van LGCT Cannes en het 1.55m in Versailles, en een vijfde plaats in de Wereldbekerfinale in Omaha. Het hengstveulen Mistral W is bovendien ook een halfbroer van het Grand Prix-springpaard Baricello W (v.Quidam de Revel) van Seamus Hayes. Moeder Grandezza brengt daarnaast de waardevolle genen van Grannus en Pilot in.

Uniek fokmateriaal

Ook met het merrieveulen Marthago (v.Chapeau TN) wordt een unieke kans geboden op Veulenveiling Prinsjesdag. Dit genetisch hoogwaardige veulen komt uit de befaamde Carthago-dochter Larthago van fokker Tinus van der Bruggen, waarmee ze een halfzus is van onder meer de internationale sport- en fokhengst Harley VDL. Onder Mathijs van Asten presteerde Larthago zelf tot op internationaal 1.50m-niveau en ze heeft zich op bijzondere wijze weten te manifesteren in de fokkerij. Naast de keurhengst Harley VDL bracht ze namelijk ook de Grand Prix-springpaarden Hopes Are High Z (v.High Valley Z) en Sören Z (v.Sandro Boy), de internationaal 1.50m-springende hengst Cevin Z (v.Coriall), de beloftevolle gekeurde hengst Casago (v.Casall) en meerdere 1.40/1.45m-springpaarden.

Collecties

Alle informatie en de volledige collecties met moederlijngegevens, foto’s, video’s en klinische rapporten zijn te bekijken op www.prinsjesdag.eu. Op dinsdag 19 september worden de springveulens geveild, een dag later op woensdag 20 september is het de beurt aan de dressuurveulens. Op beide dagen begint de presentatie om 14.30 uur, gevolgd door de veiling om 17.00 uur. Locatie Nationaal Hippisch Centrum, De Beek 125, 3852 PL Ermelo.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore