“De koper heeft op de veiling destijds een goede investering gedaan!”

Fokker: Fred van Straaten

1. Hoe was Arc de Triomphe als veulen?
“Arc de Triomphe was een ondernemend, stoer veulen. Al toen hij een paar dagen oud was zag ik dat het een topper was. Hij was groot, zat goed in elkaar en galoppeerde sterk met veel souplesse. Dit zijn eigenschappen die ik veel zie in zijn moederlijn. Bij de presentatie op de veiling verkocht hij zichzelf.”

2. Hoe is zijn moeder?
“Zijn moeder is het 1.60m springpaard Una Bella S (v. Calvados). Op zestienjarige leeftijd springt ze nog steeds  internationaal met de Italiaanse Matilde Giorgia Bianchi. Ook met Hendrik-Jan Schuttert behaalde zij vele internationale successen. Ik koos destijds voor Triomphe de Muze, omdat deze hengst zelf sterk presteerde in de sport en met Chin Chin en Galoubet in zijn aderen een juiste aanvulling op de moederlijn was. Nadien kreeg ze nog twee nakomelingen van hem. Ook deze twee paarden presteren op internationaal niveau: Baretta S (2006) springt 1.50m met de Italiaan Tommasco Conti en Ciao Bella S (2007) springt 1.45m met Josta van Straaten. Ik fok nog steeds uit de lijn van Una Bella S, want met Ciao Bella fokken we ook. Ze bracht al de aangewezen hengst Hazelhorst (v. Cardento).”

3. Hoe heeft u de veiling destijds beleefd?
“Arc de Triomphe was een commercieel veulen. Hij zag er goed uit en galoppeerde fantastisch. Al bij de presentatie was er veel belangstelling en tijdens de veiling werd veel geboden. “

4. Raadt u andere fokkers aan om hun veulens te verkopen via de Prinsjesdagveiling?
“Ik adviseer zeker andere fokkers om te verkopen via de Prinsjesdagveiling. Er worden goede prijzen geboden en de organisatie heeft veel vertrouwen opgebouwd waarmee je als inzender je voordeel kunt doen. Niet alleen de veiling zelf is interessant, maar als fokker maak je ook gebruik van het platform dat de veiling biedt. De foto’s en video’s van de veulens worden veel bekeken op internet en dit geeft je fokkerij bekendheid. Ik heb zelf meerdere veulens laten veilen via de Prinsjesdagveiling, maar omdat ik zelf in de selectiecommissie zit de laatste jaren niet meer.”

5. Volgt u Arc de Triomphe  op de voet en heeft hij uw verwachtingen waar gemaakt?
“Jazeker, via Horsetelex zijn de resultaten makkelijk te volgen en ook via de social media hou ik alles bij. Ik heb zelf weinig tijd om ter plekke bij concoursen te kijken. Arc de Triomphe heeft mijn verwachtingen zeker waar gemaakt met zijn prestaties op internationaal niveau. De koper heeft op de veiling destijds een goede investering gedaan!”

Lees HIER het interview met koper en huidig eigenaar Jan Schuttert.

Lees HIER het interview met ruiter Frank Schuttert.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore