Zilveren jubileum voor Veulenveiling Prinsjesdag

Zilveren jubileum voor Veulenveiling Prinsjesdag

Piet Meinen: “De veiling in het Duitse Vechta was mijn grote voorbeeld. Ik was zelf tien jaar veiling-meester en vond dit geweldig om te doen. De ambiance is erg belangrijk. Je moet de aandacht naar de ring trekken, anders gaan de mensen met elkaar praten in plaats van bieden.”

Eliteveiling

Gerrit Deen, voorzitter van 1993 tot 1998, wilde met deze veiling fokkers uit Noord-Holland én heel Nederland een podium geven. Prinsjesdag moest een eliteveiling worden. “Ik heb nooit getwijfeld of het zou slagen, we gingen ervoor. Een echte strategie was er niet en de eerste jaren moest er geld bij, maar we wilden niet opgeven totdat we de beste van Nederland waren!” Herman Verhagen nam het stokje van Gerrit Deen over en was voor-zitter tot 2014. Onder zijn leiding ging het motto ‘De kracht van prestatie’ vanaf 2002 de hoofdrol spelen. “Mooie veulens met goede bloedlijnen kwamen niet meer klakkeloos door de selectie. We wilden aantoonbare sportprestaties in de merrielijn. De Prinsjesdagveiling is gaan excelleren in het aanbieden van veulens vanuit de beste stammen, zowel nationaal als internationaal.”

Ingrediënten voor succes

De veiling bleef innoveren en in 2015 werd het eerste embryo online geveild. Arjan van der Waaij is de huidige voorman van de veiling. “Een garantie op een topsportpaard kunnen we niet bieden, maar alle ingrediënten voor succes zijn er. In de loop der jaren hebben al veel bij ons geveilde veulens op topniveau geacteerd. We zagen ze terug op Olympische Spelen, Europese Kampioenschappen en in de Global Champions Tour. Voor de toekomst blijven we vernieuwen, we volgen de markt en daarbij zien we geen grenzen.”

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore