“In de wedstrijdring doet ze extra haar best!”

Amazone: Zoë Kuintjes

1. Wat maakt Brittsion zo speciaal voor jou?
“Brittsion is een heel fijn paard om te rijden. In de wedstrijdring doet ze zelfs extra haar best voor me en werkt ze nog net iets harder. Ik hoef zelf niet zo hard te werken. Thuis in de training is ze ook heel fijn. “

2. Hoe lang ben je al een combinatie met Brittsion?
“Ik rij Brittsion sinds vier maanden voor Dik Kat van Primeval. Hiervoor werd ze in de lichte tour gereden door mijn trainer, Derk Schekkerman. Ik sta op stal bij hem en hij vroeg me of ik haar bij de Junioren wilde rijden. Ik reed al een ander, iets minder ervaren Juniorenpaard, maar met Brittsion krijg ik de kans om bovenin mee te rijden.”

3. Hoe is Brittsion in de omgang?
“Brittje, zoals ik haar noem, is heel rustig en aanhankelijk op stal. Ze is een echt knuffelpaard en vindt het geweldig als je haar uren poetst of met haar gaat wandelen. We hebben altijd een vast ritueel als ik ga rijden. Eerst poets ik haar uitgebreid, dan stap ik haar lekker een tijdje aan de hand en dan stap ik op.”

4. Wat is het mooiste dat je met Brittsion hebt beleefd tot nu toe?
“Het mooiste tot nog toe vond ik dat we deel uit mochten maken van het Nederlandse Junioren team op het CDIO in het Duitse Hagen en dat we hier zilver wonnen! Verder ben ik er trots op dat de bondscoach ons zo snel heeft opgenomen in het A-kader. Het ging supersnel. Ik had nog maar vier keer een landenproef proef gereden en toen had ik de benodigde drie vereiste scores al behaald.”

5. Wat hoop je te bereiken met Brittsion?
“Ik hoop dat we internationaal nog veel successen mogen behalen en we volgend jaar naar de Europese Kampioenschappen mogen. Dit jaar was ik ook in de race voor het EK, maar Brittsion kreeg een kleine blessure voor het NK, waardoor ze even rustig aan moet doen. We zijn erg voorzichtig met haar.”

Lees HIER het interview met fokker Dirk van der Oord.

Lees HIER het interview met koper Dirk Kat van Primeval.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore