“Toen liet hij zien dat hij veel potentie had. Hij draafde echt fenomenaal, onze monden vielen open!”

Kopers en eigenaren: RS2 Dressage Stables  (Saskia en Jacques Lemmens)
(RS2 Dressage Stables, vertegenwoordigd door Saskia en Jacques Lemmens, Robin van Lierop en Seth Boschman)

1. Waarom sprak Jameson (toen nog een embryo) jullie aan op de veiling?
“We waren destijds eigenlijk meer als een dagje uit naar de Veulenveiling Prinsjesdag en kwamen voor een ander veulen van Sir Donnerhall. Toen zagen we voor de pauze Atilinda, de moeder van Jameson, in de baan lopen, waar we zeer gecharmeerd van waren. Ze was ons al opgevallen als driejarige de Nationale Merriekeuring en ik (Robin van Lierop) reed later  in de Lichte Tour wel eens tegen haar wedstrijden. Uiteindelijk hebben we het Sir Donnerhall veulen waar we voor kwamen niet gekocht en kochten we het embryo van Atilinda en de het merrieveulen Iveniz Texel (v. Negro).”

2. Was het destijds spannend met bieden?
“Het is altijd spannend op een veiling. Tegenwoordig worden er meer embryo’s geveild, maar destijds was dat nog vrij nieuw en we wisten eigenlijk niet eens zo goed hoe alles in zijn werk ging. Na vijftig dagen dracht kregen we de draagmerrie met Jameson in haar buik, dit zat bij de koop inbegrepen.”

3. Hoe was Jameson als veulen?
“Jameson was een energiek en vrolijk veulen. Hij liep samen met zijn draagmoeder en een aantal andere merries met veulens aan de voet. Hij was het enige hengstveulen en liet toen al duidelijk merken dat hij de ‘heer des huizes’ is.  We hebben hem als veulen één keer vanuit de wei even in de binnenbak gedaan. Toen liet hij zien dat hij veel potentie had en liep mooi met de schoft omhoog. In de wei speelde en galoppeerde hij alleen”.

4. Wanneer zagen jullie dat hij een topper was?
“Eigenlijk was hij in de opfok niet heel opvallend. Als anderhalf jarige was het nog een lelijk eendje met een lange nek. Hij was wel mooi hoogbenig en langgelijnd. Als tweeënhalf jarige hebben we hem uit de wei gehaald en deden we hem voor het eerst aan het halster aan de longe. Toen draafde hij echt fenomenaal. Onze monden vielen open!”

5. Heeft Jameson jullie verwachtingen waar gemaakt?
“Jazeker, die heeft hij meer dan waargemaakt! Naast het feit dat hij kampioen werd, denken we iedere keer als we hem in de baan zien, wauw wat kan dat beest lopen! Bovendien heeft hij een super karakter. We hadden naast de kampioen van de Hengstenkeuring ook nog eens de kampioen van de Nationale Merriekeuring Iveniz Texel (Negro x Krack C), die we een eveneens bij de Veulenveiling Prinsjesdag kochten, dus het was een fantastisch jaar.”

6. Hoe gaat de opleiding en wat zijn de toekomstplannen met Jameson?

“We hopen dat Jameson in het najaar kan deelnemen aan het verrichtingsonderzoek en dit met een goed resultaat afsluit. Hij wordt nu door Marieke van der Putten drie keer in de week, onder het zadel, gereden en loopt iedere dag lekker buiten in de paddock.”

7. Raadt u mensen aan om een veulen kopen bij de Veulenveiling Prinsjesdag?
“Natuurlijk kun je ook een driejarige kopen en dan heb je de zorg van de opfok niet. Dit soort paarden zijn echter op die leeftijd niet of niet meer voor betaalbare prijzen te koop.  Dus ja, wij kunnen het mensen zeker aanraden om een veulen op de veiling te kopen. Wij hebben al veel geluks gehad met veulens die we gekocht hebben op de Prinsjesdag Veiling. Naast Jameson, hebben we succes met Iveniz Texel (Negro x Krack C), die vorig jaar kampioene werd op de Nationale Merriekeuring en wordt de merrie Junette (De Niro x Gribaldi), die we in 2014 aankochten, nu klaargemaakt voor de Merriekeuring.”

Klik HIER voor het interview met fokker Willeke Bos

Klik HIER voor het interview met amazone Marieke van der Putten

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore