“Jameson is een bijzondere hengst met veel kwaliteit. Hij is lief en slim, eigenlijk hoef je hem niets te leren. Iedere dag zit ik er met een grote glimlach op en geniet ik van hem.”

Amazone Marieke van der Putten

1. Wat maakt Jameson zo speciaal voor jou?
“Jameson is een zeer bijzondere hengst met veel kwaliteit. Hij is erg lief en slim, eigenlijk hoef je hem niets te leren. Je stapt op en rijdt ermee weg. Ik heb veel goede jonge hengsten gereden bij Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, dus ik kan goed vergelijken.”

2. Hoe is Jameson in de omgang? 

“James, zoals ik hem meestal noem, is op stal erg lief. Hij gedraagt zich wel als hengst, dus je hoort hem wel. Als je door de gang loopt met een andere paarden dan begroet hij ze. Ik behandel hem zo normaal mogelijk. Ik poets hem, rijd of longeer hem en hij staat iedere dag in de paddock.”

3. Hoe gaat zijn opleiding
“Ik rij James drie keer in de week. We doen kalm aan, alleen stap, draf en galop. Hij is groot en sterk. We maken hem nu klaar voor het verrichtingsonderzoek in het najaar. Ik zorg ervoor dat hij makkelijk na te rijden is, zodat hij daar straks hopelijk fluitend doorheen komt.”

4. Wat is het mooiste dat je met Jameson hebt beleefd tot nu toe?
“Het is iedere dag mooi met hem! Iedere keer als ik op hem rijd, zit ik er met een big smile op en geniet ik van hem. Ik zeg dit niet zo heel snel. Ik ben Toto Junior (v. Totilas) gewend die heel speciaal is.  Jameson is een totaal ander paard, maar geeft ook een heel bijzonder gevoel onder het zadel.”

5. Wat zijn de toekomstplannen met Jameson?
“We gaan Jameson niet overvragen. We maken hem nu rustig klaar voor het KWPN-verrichtingsonderzoek in het najaar dat vijftig dagen duurt. Als hij slaagt, zal daarna de presentatie in Den Bosch op de Hengstenkeuring het volgende zijn en daarna zien we verder. We doen het stap voor stap.”

6. Zou je zelf een veulen op de Veulenveiling Prinsjesdag kopen?
“Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit ben geweest. Nu ik werk bij RS2 Dressage, waar ook dressuurpaarden gefokt en opgefokt worden, begin ik me meer met veulens en jonge paarden bezig te houden. Op dit moment zal ik als amazone zelf niet snel een veulen kopen, omdat het heel lang duurt voordat ik ermee kan rijden.”

Klik HIER voor het volledige interview met fokker Willeke Bos

Klik HIER voor het volledige interview met kopers en eigenaren RS2 Dressage

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore