Cristallo I-embryo barst van de potentie

Met een embryo van Cristallo I uit de moederlijn van onder meer de topspringpaarden All Star (Denis Lynch) en Rinnetou Z (Piet Raymakers) biedt Embryoauction.com opnieuw een zeer exclusief embryo aan. De online veiling loopt tot 7 mei 20.30 uur.

Vader Cristallo I ontwikkelt zich tot één van de best verervende Cornet Obolensky-zonen in de fokkerij. Zo springt zijn nakomeling Cristalline zich flink in de kijker, waarmee Chris Chugg deelnam aan de Wereldbekerfinale in Gothenburg. Andere uitschieters zijn bijvoorbeeld Charmeur van Gert-Jan Bruggink en Castello van Evalina Tovek. Moeder Canadian Maple ZH II is een jonge merrie van de Holsteinse topvererver Clinton I uit de uitstekend fokkende merrie Crazy Love ZH. Deze Contender-dochter gaf al meerdere internationale springpaarden, waaronder de goedgekeurde hengst Acolito (v.Accord II). Crazy Love ZH is bovendien een halfzus van het topspringpaard All Star 5 (v.Argentinus), waarmee Denis Lynch jarenlang tot de wereldtop behoorde.

Rinnetou Z
Via stempelhengst Almé Z gaat de lijn vervolgens terug op de wereldberoemde merrie Rinnetou Z (Ramiro Z x Winnetou). Onder Piet Raijmakers presteerde deze merrie van Stoeterij Zangersheide uiterst verdienstelijk op het hoogste niveau. Zo wonnen ze maar liefst zeven Grote Prijzen op rij en haalden ze het tot aan de top 10 van de FEI World Ranking. Rinnetou Z won onder meer de Wereldbeker van ’s-Hertogenbosch, de Wereldbeker van Amsterdam, de Wereldbeker van Helsinki, de Grand Prix van Antwerpen en de Grand Prix van Norrköping. In de fokkerij bracht Rinnetou Z niet alleen de merrie April Love ZH, maar ook de goedgekeurde hengst Chardonnay Z. Daarbij is Rinnetou’s moeder Wencke Z tevens moeder van de internationale Grand Prix-springpaarden Zalza (Nick Skelton) en Cornelis Z (Thomas Ehrenrooth) en de goedgekeurde hengst Rival Z.

Online buitenkans
Embryoauction.com biedt de crème de la crème van de fokkerij aan en zo dé toekomstige toptalenten voor de sport. Met een pedigree die doordrenkt is met sportgenen barst dit Cristallo I x Clinton I-embryo van de potentie. De draagmoeder is drachtig gescand op 50 dagen en de online veiling loopt tot en met 7 mei (eindtijd 20.30 uur, indien er in de laatste vijf minuten een bod wordt gedaan schuift de eindtijd vijf minuten op). Bied mee en kijk voor meer informatie op www.embryoauction.com

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore