“Alicante is lenig, voorzichtig en ook nog eens heel knap. Hij heeft alles!”

1. Wat maakt Alicante zo speciaal voor jou?
“Alicante is een heel compleet paard. Hij is heel fijn om te rijden en het is een hele goede hengst voor de fokkerij. Alicante  is voorzichtig, lenig en ook nog eens heel knap. Hij heeft alles! “

2. Hoe is Alicante in de omgang?  Hoe is hij om te rijden?
“Hij heeft een heel fijn karakter en is makkelijk te rijden. Hij is heel flexibel in zijn lichaam en springt heel voorzichtig. Mijn dressuurinstructeur vindt hem ook geweldig. Op stal laat de Casall zoon soms wel merken dat hij hengst is, maar zodra ik hem rijdt, luistert hij en kan ik zonder problemen merries passeren, etc.”

3. Hoe is Alicante op stal?
“Ali, zo noemen we hem op stal, is een echte  persoonlijkheid en houdt ervan om veel aandacht te krijgen. Soms noemen we hem daarom Prince Ali. Hij heeft een speciale box in de hoek waar hij zowel naar binnen als naar buiten kan kijken. Als je langs hem loopt en je niet naar hem kijkt, tikt hij tegen de deur.”

4. Wat is het mooiste dat je met Alicante hebt beleefd tot nu toe?
“Onze overwinning in the Sires of the World in Lanaken was heel speciaal. Onze zege in de Global Champions Tour van Chantilly was ook fantastisch. Ook in Monaco zaten we dicht bij de zege!”

5. Wat is je planning  met Alicante?
“De komende anderhalve maand ligt de focus op het dekken. Daarna gaan we ons voorbereiden op enkele Global Champions Tour wedstrijden. Ik hoop dat ik daar een plaats in de top drie kan behalen. Alicante is één van mijn toppaarden, misschien dat we deze zomer een plaatsje kunnen veroveren in het Belgische team op de Europese Kampioenschappen.”

6. Raad je mensen aan om een veulen op de veiling te kopen? Of adviseer je juist een drie- of vierjarige?
“Op een veiling weet je dat de veulens kwaliteit hebben en goed gefokt zijn. Het duurt alleen wel lang voordat een veulen klaar is voor wedstrijden, dus ik geef er als ruiter de voorkeur aan om een  drie-of vierjarige te kopen. Mijn vrouw koopt echter graag veulens op de veiling. Oftewel, wij kopen inderdaad wel veulens op veilingen!

Lees HIER het interview met fokkers Ronald en Els Nowee

Lees HIER het interview met kopers Jan en Egbert Schep

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore