“Het bieden ging maar door. Zoiets aparts had ik nog nooit meegemaakt!”

Fokker: Jan Temmink

1. Hoe was Boston als veulen en hoe was zijn moeder?
“Boston was direct een prachtig veulen. Hij kwam graag bij je en hij bewoog geweldig. Hij was het eerste veulen uit mijn merrie Volmie, een makkelijke merrie met een goed karakter en een zeer krachtig achterbeen. Dit heeft Johnson ook, dus vandaar dat ik voor deze hengst koos. Zijn moeder kon, net als Boston, aan het halster al in piaffe aangaan. Helaas is ze vorig jaar op 14-jarige leeftijd gestorven aan koliek. Ze is nog geopereerd, maar heeft het niet gehaald. Na Boston heeft ze nog vijf kinderen van Johnson gekregen, een merrie van Concorde en een merrie van Spielberg. B. Elmie, de volle zus van Volmie, wordt dit jaar door Johnson gedekt.“

2. Wanneer zag u dat Boston een topper was?
Op de afstammelingenkeuring van Johnson was iedereen laaiend enthousiast over Boston en was hij veruit de beste. Vijf jaar later op het WK Jonge Paarden in Verden kwam hij al piafferend de ring uit met Hans Peter Minderhoud. Toen wist ik het helemaal dat hij een topper zou worden. Hij werd toen vierde, maar had nog wel meer verdiend.”

3. Hoe heeft u de Veulenveiling Prinsjesdag destijds beleefd?
“Het was heel spannend op de veiling, het bieden ging lang door. Zoiets aparts had ik nog nooit meegemaakt. Ik wist dat er veel belangstelling was, want thuis was me al veel geld geboden. Ik was daar echter niet op ingegaan, want ik vind dat, als je eenmaal kiest voor de veiling, je ook woord moet houden.”

4. Raadt u andere fokkers aan om hun veulens te verkopen via de Veulenveiling Prinsjesdag ?
“Ik heb Boston destijds zelf opgegeven voor de veiling. Alles was goed geregeld , ook de financiële afwikkeling. De Veulenveiling Prinsjesdag is me heel goed bevallen. Naast Boston heb ik nog acht veulens op de veiling gehad. Zo heeft Tosca Visser bijvoorbeeld de ook op de Veulenveiling Prinsjesdag geveilde volle zuster van Boston, G. Emelie ster die nu zes jaar is, in haar bezit en werd ook de volle broer van Volmie, Avant (v. Quattro, 2e bez. KWPN), hier geveild.”

5. Volgt u Boston op de voet?
“Jazeker! We zijn beide jaren naar het WK voor Jonge Paarden in Verden geweest. Ook gingen we vorig jaar naar het NK voor Young Riders in Ermelo. Dit jaar konden we niet, maar hebben we het gevolgd via het internet. We hebben regelmatig contact met de familie Nekeman. Zo hadden ze ons uitgenodigd voor het internationale concours in Drachten. We zijn toen ook op stal geweest bij Boston. Boston is een buitengewoon paard. Zo actief en imponerend als hij in de ring is, zo lief en rustig is hij op stal. Zo was zijn moeder ook: Zeer actief, maar erg betrouwbaar en lief in de omgang. Ik ben er trots op dat ik dit bijzondere paard gefokt heb!”

Klik HIER voor het leuke interview met amazone Denise Nekeman.

Klik HIER voor het leerzame interview met kopers/eigenaren Lens en Berna Nekeman.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore