“Het is iedere dag een feestje om op Boston te mogen rijden!”

Amazone: Denise Nekeman

1. Wat maakt Boston zo speciaal voor jou?
“Boston is altijd vrolijk, heeft altijd zin om te werken en is op stal een super lief paard. Het is echt mijn maatje! Als ik op vakantie ben, dan mis ik hem en bel ik vaak naar huis om te vragen hoe het met Boston gaat. Hij blijft altijd voor je gaan. Op het EK in Vidauban was het 42 graden en iedereen liep met zijn tong op zijn knieën, maar Boston bleef maar gaan en ging in passage terug naar de stallen. Hij is ook echt een familiepaard. We gaan met het hele gezin naar wedstrijden en kampioenschappen en hebben samen veel plezier van hem.”

2. Hoe is Boston in de omgang?
“Bostie (zijn koosnaampje) is altijd vrolijk en is net een clown. Hij vindt het heel leuk om aandacht te krijgen. Hij speelt op stal graag met zijn tong, steekt hem uit, doet hem dubbel en maakt er heel circus van. Iedereen vindt het leuk om met hem te werken. Als ik op vakantie ben, gaat hij soms een weekje logeren bij Hans Peter Minderhoud en dan zijn de mensen daar op stal ook altijd blij met hem, omdat hij zo makkelijk en grappig is. Op wedstrijden weet Boston dat hij in het middelpunt staat en dan heeft hij er vaak zo’n zin in, dat hij nog wel eens druk kan zijn. Maar thuis is Bostie ontzettend braaf. Bij mooi weer gaat hij dagelijks in de wei of paddock, daar wordt hij altijd heel blij van.”

3. Hebben jullie rituelen?
“Voordat ik ga rijden, borstel ik hem altijd met een roskam en wordt hij bijna boos als ik stop omdat hij dit zo fijn vindt. Ook krijgt Boston altijd een snoepje voor het rijden. Als hij dat niet krijgt, begint hij te stampen. Hij weet ook precies waar de snoepjes staan en hoe hij erom moet vragen bij iedereen.”

4. Wat is het mooiste dat je met Boston hebt beleefd tot nu toe?
“Het is iedere dag een feestje om op hem te rijden! Dankzij hem ben ik al meerdere malen Nederlands Kampioen, rijd ik EK’s en mag ik deelnemen aan alle grote wedstrijden zoals Indoor Brabant, Jumping Amsterdam en Outdoor Gelderland. Ook de wekelijkse lessen bij Hans Peter Minderhoud vind ik fantastisch. Ik geniet van het wedstrijdrijden omdat Boston het zo leuk vindt. Hij doet altijd zijn best voor me. Boston heeft heel veel uitstraling, als ik de ring inrijdt komt er echt wat binnen. Ik wil met geen ander paard ruilen. Boston is echt mijn droompaard!”

5. Wat hoop je te bereiken met Boston?
“Ik hoop dat ik dit jaar de Europese Kampioenschappen Grand Prix U25 en het CHIO Aken mag rijden. Daarna hoop ik dat we het straks in de Grand Prix bij de senioren ook goed gaan doen. Het allerbelangrijkste vind ik dat hij gezond blijft en dat ik nog heel lang op hem kan blijven rijden.“

6. Waarom raad je mensen aan om een veulen op de Prinsjesdag Veiling te kopen?
“Ik ga ieder jaar mee naar de veiling. Het is een geweldige plek om goede veulens te kopen. De selectie is al voor je gedaan en er is veel vergelijkingsmateriaal. Het is fantastisch om een veulen te ontwikkelen tot een goed rijpaard.”

Klik HIER voor het leerzame interview met kopers/eigenaren Lens en Berna Nekeman.

Klik HIER voor het mooie interview met fokker Jan Temmink.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore