Prinsjesdag-springhengst O’Neil vd Bisschop aangewezen voor KWPN-verrichtingsonderzoek

Veulenveiling Prinsjesdag kende ook dit jaar op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch meerdere mooie successen. In de springrichting kreeg Prinsjesdag de in 2014 geveilde O’Neil vd Bisschop aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. O’Neil vd Bisschop is gefokt door de familie De Craene uit Melle en in eigendom van Ben van Mierlo uit Koningslust.

O’Neil vd Bisschop (Diamant de Semilly uit Jade vd Bisschop van Ogano Sitte) toonde in Den Bosch zijn springtalenten; O’Neil heeft een goede afdruk, veel vermogen en lijkt zeer voorzichtig. Zijn moederlijn is daarnaast zeer interessant: moeder Jade springt al op internationaal 1,40m-niveau en is een dochter van de Grannus-merrie Priscilla. Deze merrie staat aan de basis van beroemde internationale springpaarden zoals Holland van den Bisschop (Remco Been), Estina (Samantha McIntosh) en de goedgekeurde hengsten Dulf van den Bisschop, Arizona en Maestro van den Bisschop.

Vervolgens werd Veulenveiling Prinsjesdag in de Blom Hengstencompetitie ook nog meerdere malen vertegenwoordigd. In de klasse L sprong de uiterst getalenteerde Hernandez TN (Kannan uit Bea-Leva elite IBOP(spr) sport(spr) van Numero Uno, fokker Willem Dekker, Benningbroek) onder Zoï Snels naar een mooie vijfde plaats in het eindklassement. Ook de eveneens op Prinsjesdag verkochte Highlander (Numero Uno uit Ditty Dante C elite IBOP(spr) van Vingino, fokker M.A.M. Lamers-Couwenberg, Helde) liet zich onder Kristian Houwen goed zien in de finale en sprong overtuigend foutloos rond.

Het toptalent Edinburgh (Vleut uit Olympic Queen keur prestatie sport(spr) van Darco, fokkers E.J. Meijer & G. Lindeboom, Dalfsen) sprong onder Kristian Houwen foutloos in de 1,40m VHO Trofee. De pas net achtjarige hengst toonde vervolgens zijn talent in de barrage en tekende voor een mooie derde plaats.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore