Na NMK-kampioene ook KWPN Hengstenkeuringskampioen afkomstig van Prinsjesdag

Voor zowel Veulenveiling Prinsjesdag als voor het RS2 Dressage Center is het afgelopen jaar zeer succesvol verlopen op de KWPN-keuringen. Na de NMK-kampioenstitel van de door RS2 Dressage op Prinsjesdag aangekochte Iveniz Texel werd de als embryo geveilde Jameson RS2 kampioen van de KWPN Hengstenkeuring. Een prachtig succes voor Saskia en Jacques Lemmens, Robin van Lierop en Seth Boschman van de succesvolle dressuurstal RS2 Dressage Center de Horst.

Jameson RS2 (Blue Hors Zack uit Atilinda M keur preferent IBOP(dres) sport (dres) van Negro) is gefokt door Stal 104 uit Wijdewormer van Willeke Bos, maar als embryo werd Jameson al verkocht. Op Veulenveiling Prinsjesdag in 2013 kwam de toen nog ongeboren Jameson onder de hamer. Zijn bijzonder interessante afstamming sprak Robin van Lierop en Seth Boschman aan. “We kenden de moeder goed en durfden de gok wel te wagen”, vertelde Robin van Lierop tegen De Paardenkrant / Horses.nl. “Het was een verrassingsei”, zegt Saskia Lemmens van RS2 Dressage over Jameson RS2.

Moeder Atilinda M presteerde toen namelijk al op Lichte Tour-niveau onder Peter de Boer en ook in de PAVO Cup toonde deze merrie al haar talent. Inmiddels wordt Atilinda M gereden door Yessin Rahmouni, die de getalenteerde Negro-merrie klaarstoomt voor de Grand Prix. Vader Blue Hors Zack was indertijd zelf al kampioen van de KWPN Hengstenkeuring en stamt af van de stempelhengst Rousseau – eveneens geveild op Veulenveiling Prinsjesdag.
Hengstenkeuringscommissievoorzitter Bert Rutten was vol lof over de overtuigende kampioen Jameson RS2. “Hij heeft een fantastische galop, heel veel schakelvermogen, zelfhouding en balans in beweging”, sprak de voorzitter.

Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert fokker Willeke Bos van Stal 104 en eigenaren Saskia en Jacques Lemmens, Robin van Lierop en Seth Boschman met dit geweldige succes van Jameson RS2!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore