Prinsjesdag springveulens bijna 14.000 euro gemiddeld

De Veulenveiling Prinsjesdag breekt opnieuw haar record met een totale opbrengst van de springveulens van bijna € 900.000,-.  De gemiddelde prijs bedroeg bijna 14.000 gemiddeld. De tweedaagse veiling trapte vandaag af met een hoogwaardige springcollectie, waarvoor vanuit de hele wereld animo was. Veilingtopper was For Capitol (For Pleasure x Cero I). Deze hengst bracht maar liefst 48.000 euro op. Het topveulen uit de fokkerij van Harm Thormählen blijft in Duitsland en gaat naar Elmgestüt Drei Eichen.

Veertien veulens van bijzonder hoge kwaliteit brachten 20.000 euro en meer op. Voor 40.000 euro krijgt de eveneens in Duitsland geboren QuickStead (Quickly de Kreisker x Hickstead, fokker O.B. Schoof in Hedwigenkoog) een stal in Zwitserland. Voor 26.000 euro vertrekt BWP’er Quickly van de Celiebrug (Cornet Obolensky x Darco, fokker F. Engels uit Sint-Laureins) naar Brazilië en heeft Kansas Z (Kannan x Quidam de Revel, fokker J.H.A.P. Marcellis uit Vredepeel) Indonesische eigenaren gekregen. Stefan Morssinkhof uit België investeerde 26.000 euro in Lucky Star (Big Star x Numero Uno).

Quartina DC (Comme Il Faut x Nabab de Reve) blijft voor 26.000 euro in eigen land, net als de door Jan Vink van Stoeterij Black Horse aangekochte Lord Cornet (Cornet Obolensky x Corland) voor 30.000, Tivoli Z (Toulon x Nabab de Reve) voor 26.000 en Quantum van de Bisschop (Untouched x Elvis ter Putte) voor 26.000.  Twee veulens kwamen op 24.000 euro uit: Canazei (Cornet Obolensky x Kannan) en Lovecard de Loi (Comme il Faut x Carnute). Slechts drie van de 64 veulens brachten minder dan 6.000 euro op.

Kortom, een topveiling. VP-voorzitter Arjan van der Waaij kan niet anders dan bijzonder tevreden te zijn. “Vorig jaar was de collectie al heel goed, dit jaar misschien wel nog beter. We hebben een heel goed product en we merken dat de klanten ons steeds beter weten te vinden. De kopers komen vanuit de hele wereld, zelfs uit Australië, Amerika en Italië, en grote sportstallen zijn hier live aanwezig. Zo heeft Katharina Offel er ook één gekocht. De mensen weten dat het verhaal klopt, dat de veulens uit uitstekende prestatielijnen komen. De veulens moeten ook top zijn, anders werkt het niet.”

Van der Waaij benadrukt dat de veiling blij is dat fokkers hun veulens aan ‘Prinsjesdag’ toevertrouwen. “Zij moeten hun veulens gunnen, maar anderzijds vermarkten wij ze ook weer goed voor ze. Ik hoop dat we morgen tijdens de veiling van de dressuurveulens ook zo’n resultaat kunnen halen. Er zijn al veel aanmeldingen vanuit kopers en de VIP-tafels zijn uitverkocht. We kijken er naar uit.”

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore