Demario W voor 40.000 naar Zweden op succesvolle tweede veiling Prinsjesdag

Nadat op dinsdag meer dan 60 springveulens voor gemiddeld bijna 14.000 euro verkocht werden, was het op woensdag de beurt aan de dressuurcollectie van Veulenveilig Prinsjesdag. Na een rustige start voor de pauze kwamen de kopers goed op stoom. Twaalf veulens brachten 17.000 euro en meer op, waarvan de sensationeel bewegende Demario W op 40.000 euro uitkwam. Fokker Benny Wezenberg uit IJsselmuiden mag de zoon van Desperados FRH x Painted Black naar Zweden uitzwaaien. Nieuwe eigenaar is 2m2 Trading AB, die twee jaar geleden ook al op Prinsjesdag kocht.

De gemiddelde prijs per dressuurveulen is met zo’n 330 euro gestegen naar 11.330 euro ten opzichte van vorig jaar. “Het eerste veulen met 11.000 euro werd heel makkelijk verkocht, maar daarna verliep de veiling wat stroperig. Na de pauze ging het weer goed”, vertelt VP-voorzitter Arjan van der Waaij.

“Anderzijds, wat is een minder goede prijs?”, gaat hij verder. “Als je meedoet aan het spel weet je als fokker dat je een keer onder de gemiddelde prijs zit of erboven. Maar de prijs daaronder is vaak ook nog mooi. Ik denk dat we een heel mooie collectie uniforme veulens met veel bloedspreiding hadden.”

Demario W was veruit de prijstopper met 40.000 euro via telefonische bieding. De voor 32.000 euro verkochte Louis 14 Sollenburg (For Romance x OO Seven), door Adrie Zekveld in Almere gefokt uit de bekende Grand Prix-merrie Astrid Sollenburg, gaat naar het Zuid-Hollandse Rockanje. Voor 26.000 euro is Lewis Utopia (Johnson x Metall, fokker Stal van Stokkom uit Drimmelen) aangekocht door dhr. Dalsem uit Den Hoorn. Willeke Bos van Stal 104 investeerde 24.000 euro in Lafürstinels (All at Once x Hotline) van fokker A.J.M. aan de Stegge uit Enter.

De gisteren voor 26.000 euro geveilde Kansas Z (Kannan x Quidam de Revel) krijgt een stalgenoot in Dorado’s halfzus Laguna van de Westen (Johnson x Rousseau, fokker C. Kikkert in Den Burg), die voor 20.000 euro door dezelfde Indonesische eigenaresse is aangekocht. Ook topruiter- en handelaar Andreas Helgstrand kwam inkopen doen. Hij legde 18.000 euro neer voor Let’s Go Win (Grand Galaxy Win x Krack C) uit de fokkerij van M. van Alphen in Hurwenen. Voor 18.000 euro gingen ook L.A. – Zonik L (Zonik x Goodtimes) en Lirava (Capri Sonne jr. x Scandic) van de hand.

Grand Prix-dressuurruiter Sander Marijnissen kwam ook shoppen en legde zijn hand op Lexington ter Selle S (Grenoble x Jazz) voor 7.000 euro.

De organisatie van Veulenveiling Prinsjesdag kan in elk geval terugblikken op twee zeer succesvolle veilingdagen. “We moeten natuurlijk nog evalueren, maar het veilen op twee dagen is heel goed bevallen. Het geeft heel veel rust. Voor de inzenders, voor kopers die nu op hun gemak de veulens kunnen bekijken en voor de organisatie. Grote kans dat we dat volgend jaar opnieuw doen!” Aldus Van der Waaij.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore