Beroemde lijnen Usha van ’t Roosakker en Van ’t Merelsnest vertegenwoordigd in Prinsjesdag-collectie

De selectiecommissie van Veulenveiling Prinsjesdag reisde ook dit jaar stad en land af om de beste veulens te selecteren voor de spring- en dressuurveiling op dinsdag 13 en woensdag 14 september. Zelfs veulens uit de beroemde en gewilde lijnen van Usha van ’t Roosakker en McLain Wards olympiër Sapphire oftewel de Van ’t Merelsnest-fokkerij maken dit jaar weer deel uit van de springcollectie.

Uit de lijn van de wereldberoemde merrie Usha van ’t Roosakker komen dit jaar de hengstveulens Quantum van den Bisschop (Untouched x Elvis ter Putte) en Quando van den Bisschop (Harley VDL x Stakkato).

Quantum van den Bisschop is een van de weinige nakomelingen van de recent overleden Untouched, die onder Ben Maher op negenjarige leeftijd tot één van de grootste springtalenten ter wereld behoorde. Daarnaast is Quantum gefokt uit de jonge, veelbelovende merrie Mevita van den Bisschop, de halfzus van de internationale springtalenten Josephine van den Bisschop (Alberto Zorzi), Isaac van den Bisschop (Hansueli Sprunger) en Jackson van den Bisschop (Sabrina van Rijswijk). Overgrootmoeder Evita van ’t Roosakker is een directe dochter van Usha van ’t Roosakker en is daarmee de volle zus van Emperio van ’t Roosakker (Alexandra Crown) en Equador van ’t Roosakker (Frédéric David) en de halfzus van de beroemde Cella (Ben Maher) en de veelbelovende jonge hengst George Z.
Quando van den Bisschop gaat via de merrie Mandy van den Bisschop direct terug op Josephine van den Bisschop, die op zevenjarige leeftijd al op internationaal niveau springt onder Alberto Zorzi – stalruiter van Jan Tops. Overgrootmoeder van Quando van den Bisschop is dan weer Evita van ’t Roosakker, de Nabab de Rêve-dochter uit Usha van ’t Roosakker.

De hengstveulens Qionno van ’t Merelsnest (Kannan x Nabab de Rêve) en Quizano van ’t Merelsnest (Diamant de Semilly x Kannan) vertegenwoordigen dit jaar de beroemde stam van Sapphire (McLain Ward) en Glasgow van ’t Merelsnest (Jur Vrieling).

Qionno van ’t Merelsnest stamt af van de getalenteerde merrie Latina van ’t Merelsnest die via Indi Blue-W van ’t Merelsnest terug gaat op Wendelina van ’t Merelsnest. Deze merrie sprong zelf op internationaal 1.50m-niveau, is de volle zus van McLain Wards Sapphire en leverde onder meer Glasgow van ’t Merelsnest en Edjaz van ’t Merelsnest (Ward De Bie).
Quizano van ’t Merelsnest heeft een afstamming om van te dromen met Diamant de Semilly, Kannan, Mr. Blue, Lord Z en Darco opeenvolgend. Uiteindelijk gaat ook de pedigree van Quizano terug op de lijn van de tweevoudig gouden olympiër Sapphire.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore