Overeenkomsten Olympische finalisten en Prinsjesdag-collectie treffend

De bloedvoeringen van de Olympische finalisten van het springen in Rio de Janeiro en de veilingcollectie van Veulenveiling Prinsjesdag kennen vele overeenkomsten. Zo biedt Prinsjesdag een hengstveulen uit de driekwart zus van Dejavu (Bassem Hassan Mohammed), een merrieveulen uit de halfzus van Emerald (Harrie Smolders) en een hengstveulen uit de directe lijn van Bonne Chance CW (Janika Sprunger).

Het hengstveulen Qui a Vu van ’t Merelsnest is een genetisch zeer opvallend exemplaar. Zijn vader Vigo d’Arsouilles was de wereldkampioen van 2010 onder Philippe Le Jeune en zijn moeder is Lacoste van de Bucxtale – een dochter van de Heartbreaker-zoon Zambesi. Daarmee is Lacoste een driekwart zus van de Heartbreaker-zoon Dejavu, die zich onder Bassem Hassan Mohammed op overtuigende wijze plaatste voor de individuele finale van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daarnaast komt ook olympiër Zilverstar T (Nicola Philippaerts) uit deze directe moederlijn.
Uniek is ook het merrieveulen Quartina DC – een dochter van stempelhengst in de dop Comme Il Faut uit de Nabab de Rêve-dochter Intense van ’t Meulenhof. De moeder van Quartina DC is niemand minder dan de halfzus van Emerald, die met Harrie Smolders vrijdag mag gaan strijden om individueel eremetaal.
Levisto Blue RV Z is een hengstveulen van Levisto Z x Mr. Blue en is nauwverwant aan Janika Sprungers topper Bonne Chance CW – tevens geveild op Veulenveiling Prinsjesdag. Levisto Blue’s overgrootmoeder Kalista – volle zus van Audi’s Jikke – is de grootmoeder van Bonne Chance CW, die zich eveneens kwalificeerde voor de individuele finale. Jammer genoeg mag Bonne Chance CW niet aan de start verschijnen, want drie andere Zwitserse ruiters waren ook al gekwalificeerd. Volgens de reglementen mogen slechts drie combinaties per land in de finale van start gaan.

Daarnaast selecteerde Veulenveiling Prinsjesdag twee nakomelingen van Olympische finalisten. Het hengstveulen Vegas is een zoon van Maikel van der Vleutens tweevoudig Olympiër Verdi uit een Heartbreaker-moeder. Hoewel het voor de Nederlandse equipe niet liep zoals gehoopt, lieten Maikel van der Vleuten en Verdi nog geen enkele keer een steekje vallen. Met slechts twee tijdfouten plaatste de stempelhengst Verdi zich voor de Olympische finale. Vier jaar geleden in Londen ging Verdi ook al zonder springfouten de laatste dag in. Een heel bijzonder hengstveulen is ook Quest S Z – één van de zeer schaarse nakomelingen van de spraakmakende Quabri de l’Isle. De prachtige donkere vos van Pedro Veniss sprong alle dagen in Rio fenomenaal en plaatste zich overtuigend voor de strijd om de individuele medailles.

Met drie nakomelingen in de individuele finale zijn Cornet Obolensky en Kannan de hofleveranciers in Rio de Janeiro. Veulenveiling Prinsjesdag biedt van Cornet Obolensky maar liefst vijf veulens aan en van Kannan twee directe nakomelingen. Kannan is daarnaast ook meerdere malen vertegenwoordigd in de moederlijn van de Prinsjesdag-veulens. For Pleasure levert in Barron (Lucy Davis) en Fit For Fun (Luciana Diniz) twee directe nakomelingen voor de finale en met Fine Lady (Eric Lamaze), First Choice (Yann Candele) en Fibonacci (Meredith Michaels-Beerbaum) drie kleinkinderen. Prinsjesdag heeft maar liefst vier rechtstreekse nazaten van de legendarische For Pleasure opgenomen in haar collectie.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore