Bonne Chance CW en Janika Sprunger niet van start in Olympische individuele finale vanwege reglementen

Hoewel Bonne Chance CW en Janika Sprunger gekwalificeerd waren voor de Olympische individuele finale in Rio de Janeiro, zal de Zwitserse combinatie niet aan de start verschijnen. Volgens de reglementen mogen slecht drie ruiters per land starten in de finale en doordat alle vier de Zwitsers op negen strafpunten waren geëindigd, moest chef d’équipe Andy Kistler beslissen.

“Met een geweldige ronde van Bonnie en mij sluiten we de Olympische Spelen in Rio de Janeiro af”, zegt Janika Sprunger. “Ik had zo gehoopt op een plekje in de finale voor aanstaande vrijdag – voor Kompi en voor alle mensen die ons steunen en in ons geloven. Dit was mijn grootste droom, mijn grootste doel! Alle Zwitsers ruiters eindigden op negen strafpunten en Andy Kistler moest beslissen welke drie ruiters naar de finale mochten. Bonne en ik waren hier niet bij. Een heel moeilijk moment voor ons omdat Bonnie en ik echt een kans in de finale verdiend hadden, maar dat geldt ook voor de andere drie!”

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore