Veulenveiling Prinsjesdag publiceert veterinaire rapporten

Voor het eerst hebben potentiële kopers nu al inzicht in de veterinaire rapporten van de veulens die geveild worden tijdens de Veulenveiling Prinsjesdag op 13 en 14 september. De bevindingen van de klinische keuring door erkende veterinairen zijn terug te vinden op de website www.prinsjesdag.eu. Daarmee is Veulenveiling Prinsjesdag de eerste veiling van Nederland die nog een stap verder gaat in openheid.
“We doen dit om een zo goed mogelijk transparant beeld te geven over de veilingveulens. Van elk veulen dat we geselecteerd hebben, vinden we dat het rapport dat erbij zit goed genoeg is om hem of haar te veilen, wel in acht nemende dat het zeer jonge dieren zijn waarbij nog veel kan veranderen in de ontwikkeling”, aldus Arjan van der Waaij, voorzitter van de veulenveiling in Ermelo.

De springveulens zullen op dinsdag 13 september geveild worden, de dressuurveulens op woensdag 14 september. Tevens is er een nieuwe embryo toegevoegd aan www.embryoauctions.com, een aftakking van Veulenveiling Prinsjesdag. Het gaat om een embryo van For Romance (Fürst Romancier x Sir Donnerhall I) uit de halfzus van Desperados FRH, winnaar van individueel brons en teamgoud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De online veiling sluit 28 augustus om 20.00 uur af.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore