Emerald-embryo uit Tequila van Spieveld verkocht naar Monaco

Het uitzonderlijke embryo van Harrie Smolders’ Olympiër Emerald uit de topmerrie Tequila van Spieveld is via Embryoauction.com verkocht naar Team VDW Monte Carlo uit Monaco. Voor een mooi bedrag van 17.000 euro werd de halfbroer of -zus van onder meer Echo van ’t Spieveld online afgeslagen.

Basson van der Westhuizen is de trotse nieuwe eigenaar van het embryo. “We zijn erg enthousiast over deze aankoop. Het is een investering voor de lange termijn, maar we hopen dat het zich uiteindelijk uitbetaald. Het zou prachtig zijn als dit embryo net zo goed wordt als de broers en zussen!”

De in Monaco woonachtige Zuid-Afrikaan is zelf tevens fokker van sportpaarden. “In Argentinië hebben we een fokkerij van warmbloedpaarden, maar doordat de importwetgeving daar nogal strikt is, ben je beperkt met je fokkerijkeuzes. Daarom willen we nu in Europa meer een fokkerij op gaan zetten.” Het doel met dit exclusieve embryo is uiteindelijk wel de sport. “Als alles goed gaat, hopen we dat dit embro uit zal groeien tot een goed sportpaard. We laten hem of haar in ieder geval in professionele handen in België of Frankrijk”, benadrukt Basson van der Westhuizen.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore