Veulenveiling Prinsjesdag veilt Millenium-hengstveulen uit halfzus Nederlands kampioen TC Athene

De geselecteerde dressuurveulens van Veulenveiling Prinsjesdag 2016 lijken alles in huis te hebben om over enkele jaren ook succesvol aan start te komen op het NK Dressuur en de WK-selecties die deze week in Ermelo plaatsvinden. Het prachtige zwarte hengstveulen La Baule-STRH heeft misschien wel het meest gemeen met enkele van de opvallendste paarden in Ermelo dit weekend. Zijn moeder Edelweiss-STR is de halfzus van kersverse Nederlands kampioen Young Riders TC Athene van Jeanine Nieuwenhuis en de KWPN-goedgekeurde Governor die onder Adelinde Cornelissen als tweede eindigde bij de vijfjarige dressuurpaarden.

De door Jan Streppel en Stephan Haarman gefokte La Baule STRH (Millenium x Zhivago) is niet alleen gefokt uit de halfzus van TC Athene en Governor, maar diens grootmoeder Orléans is ook nog eens de volle zus van Jerich Parzival die onder Adelinde Cornellissen het NK Dressuur is begonnen met 76,88% in de Grand Prix. Niet alleen via La Baule STRH is deze moederlijn vastgelegd in de collectie van Veulenveiling Prinsjesdag, ook via drie nakomelingen van de zeer getalenteerde Governor (Totilas x Jazz) wordt deze succesvolle stam vertegenwoordigd.

Eén van de opvallendst gefokte nazaten van Governor in de Prinsjesdag-collectie is Liquid Gold-Utopia – een merrieveulen uit de Negro-dochter Why o me Utopia. De volle zus van Why o me Utopia is niemand minder dan Hexagon’s Vinegra (Negro x De Niro), die onder Thamar Zweistra op Grand Prix-niveau uitkomt. Grand Prix-genen zijn volop vertegenwoordigd op Veulenveiling Prinsjesdag, denk bijvoorbeeld aan Louis 14 Sollenburg (For Romance x OO Seven) uit de Grand Prix uitgebrachte merrie Astrid Sollenburg, of het hengstveulen Luck Pleasure D (Dark Pleasure x Contango) wiens moeder Olympia W al de Grand Prix-dressuurpaarden Arthur van Ashley Holzer en Wilton van Anna Buffini voortbracht en tevens een telg is uit de wereldberoemde Endy-lijn. En vergeet ook niet het hengstveulen Look at Me (Charmeur x Havidoff) – een halfbroer van Imke Schellekens-Bartels’ Grand Prix-dressuurpaard Toots, die tegenwoordig door de Japanse Akane Kuroki gereden wordt.

Ook de moederlijnen van enkele vooraanstaande goedgekeurde hengsten zijn sterk vertegenwoordigd in de collectie van Veulenveiling Prinsjesdag. Neem bijvoorbeeld het merrieveulen Latinmusik KL (Le Vivaldi x Don Frederico), gefokt uit de halfzus van Kristina Sprehe’s Grand Prix-hengst Desperados FRH, die ook voor het vaderschap tekent van het hengstveulen Lightning Texel W (mv. Krack C) en het hengstveulen Demario W (mv. Painted Black). Ook het merrieveulen Luresia WD (Charmeur x Krack C) gefokt uit de rechtstreekse moederlijn van de KWPN-goedgekeurde Dream Boy en het hengstveulen Last Minute (Dante Weltino x Jazz) gefokt uit de halfzus van stempelhengst Rousseau zijn zeker het vermelden waard. Daarnaast komen de zeer interessante merrieveulens Lirava (Capri Sonne Jr. x Scandic) gefokt uit dezelfde moeder als KWPN-verrichtingstopper Giovanni en Lanzarote (Dream Boy x Jazz ) – de volle zus van de jammerlijk overleden reservekampioen van de KWPN Hengstenkeuring 2016 Ierland – op woensdag 14 september onder de hamer op Veulenveiling Prinsjesdag.

Bovengenoemde veulens zijn slechts een greep uit de uitmuntende dressuurcollectie van Veulenveiling Prinsjesdag 2016! Alle afstammingen van de geselecteerde veulens zijn terug te vinden op www.prinsjesdag.eu en via de veilinglijst op HorseTelex. Indien u niet kunt wachten tot de veilingdag op woensdag 14 september in Ermelo, bent u van harte uitgenodigd om alvast een kijkje te nemen op de foto/video dag van de dressuurveulens op vrijdag 22 juli aanstaande op Paardensportcentrum Gert van den Hoorn op de Asselseweg 35 in Kootwijk.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore