Alicante op weg naar wereldtop op Miami Beach

In 2005 kwam hij ter veiling op Veulenveiling Prinsjesdag en in anno 2016 is hij op weg naar de absolute wereldtop van de springsport: de elfjarige hengst Alicante imponeerde op alle fronten in de Longines Global Champions Tour van Miami Beach afgelopen weekend. Onder de Belgische topruiter Jérôme Guery sprong Alicante op geweldige wijze naar een zevende en achtste plek in de rijkelijk gedoteerde vijfsterren 1.55m rubrieken op Miami Beach.

Alicante kwam in 2005 ter wereld op Stoeterij ’t Maalwater van Ron Nowee en is een zoon van de beroemde Casall uit de merrie Texas M (Indoctro x Lagos). Als driejarige verdiende Alicante zijn dekbrevet bij het KWPN en stond hij ter dekking bij de HBC Stal. Na vakkundig te zijn opgeleid door Marc Houtzager en Julia Kayser werd Alicante verkocht naar de in België gevestigde Israëlische paardenhandelaar Tal Milstein. Hij liet Alicante rijden door zijn stalamazone Chloé Vranken om hem vervolgens onder te brengen bij de Belgische topruiter Jérôme Guery. Sindsdien gingen het met Alicante alleen maar bergopwaarts en de fantastische prestaties op Miami Beach onderschrijven dat alleen maar. Wederom een bevestiging van het motto van Veulenveiling Prinsjesdag: De Kracht van Prestatie.

Ondertussen in het Franse Villers Vicomte Breteuil liet een ander Prinsjesdag-product van zich horen. De negenjarige Caesar (Lucky Boy x Corland) sprong onder de Belg Frederik Cattebeke naar een mooie zesde plaats in de CSI2* 1.45m Grand Prix. Wederom een veelbelovend paard die aan het begin van zijn internationale Grand Prix carrière staat en waarvan we nog veel zullen gaan horen!

Bekijk hier de fantastische rondes van Alicante op de LGCT Miami Beach:Foto: Noelle Floyd

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore